Kevesebb PC, kevesebb Windows

Szerző: digibiz

Címkék: Windows

2011.
04.29.
14:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Microsoft bejelentette a Windows eladások csökkenését az első negyedévben, ami a személyi számítógépek értékesítésének visszaesésével is magyarázható.

A világ legnagyobb szoftvercége azonban ezt a visszaesést az Office alkalmazások és az Xbox konzolok eladásaival tudta valamennyire pótolni. Ennek ellenére tartanak a PC-k világszerte csökkenő keresletétől, és attól, hogy a helyzeten még inkább ront az iPad-ek, egyéb táblagépek terjedése. Főleg a netbook-ok kereskedelme csökkent jelentősen a különböző mobil eszközök sikere miatt. 

A Microsoft rekord mennyiségű 350 millió darabot adott el a Windows 7-ből az első 18 hónapban, mégis úgy tűnik fogyatkozik a kereslet egy ilyen bizonytalan gazdaságban. A szakértők szerint a vállalat már nem a azon befektetők számára lesz fontos akik nagy értéknövekedést várnak, hanem azoknak, akik tartós értékbe fektetnék a pénzüket. A Windows eladások csökkenésének ellenére a Microsoft általános forgalma 13 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest, ami 16,4 milliárd dollárt jelent, és ezzel túlszárnyalták a szakértők várakozásait is. Ez az, amit többek között az Office termékek eladásaival magyaráznak, ami 21 százalékkal volt magasabb. Emellett a szórakoztató és mobil eszközökre fejlesztő részleg további 60 százalékos növekedésről számolt be, ami főleg a Kinect sikerének köszönhető. 

Az online szolgáltató egység is, amibe például a Bing, vagy az MSN tartozik, 648 millió dollárt hozott, ami szintén több, mint korábban, viszont vesztettek a Google-el szemben, ami 726 milliós veszteséget okozott. Így ez a részleg az utóbbi négy évben már 7 milliárd dolláros kiadást okozott a cégnek.

A Microsoft elismerte, hogy a Yahoo-val kötött keresési megállapodás nem hozta a várakozásoknak megfelelő eredményeket, amit egébként a Yahoo részéről is így látnak. A szakértők szerint jelenleg egy fontos kérdés létezik: Van-e még olyan terület ahol a Microsoft nem felzárkózni akar, hanem vezető szerepet tölt be?
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés