Kevesebb PC, kevesebb Windows

Szerző: digibiz

Címkék: Windows

2011.
04.29.
14:48

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Microsoft bejelentette a Windows eladások csökkenését az első negyedévben, ami a személyi számítógépek értékesítésének visszaesésével is magyarázható.

A világ legnagyobb szoftvercége azonban ezt a visszaesést az Office alkalmazások és az Xbox konzolok eladásaival tudta valamennyire pótolni. Ennek ellenére tartanak a PC-k világszerte csökkenő keresletétől, és attól, hogy a helyzeten még inkább ront az iPad-ek, egyéb táblagépek terjedése. Főleg a netbook-ok kereskedelme csökkent jelentősen a különböző mobil eszközök sikere miatt. 

A Microsoft rekord mennyiségű 350 millió darabot adott el a Windows 7-ből az első 18 hónapban, mégis úgy tűnik fogyatkozik a kereslet egy ilyen bizonytalan gazdaságban. A szakértők szerint a vállalat már nem a azon befektetők számára lesz fontos akik nagy értéknövekedést várnak, hanem azoknak, akik tartós értékbe fektetnék a pénzüket. A Windows eladások csökkenésének ellenére a Microsoft általános forgalma 13 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest, ami 16,4 milliárd dollárt jelent, és ezzel túlszárnyalták a szakértők várakozásait is. Ez az, amit többek között az Office termékek eladásaival magyaráznak, ami 21 százalékkal volt magasabb. Emellett a szórakoztató és mobil eszközökre fejlesztő részleg további 60 százalékos növekedésről számolt be, ami főleg a Kinect sikerének köszönhető. 

Az online szolgáltató egység is, amibe például a Bing, vagy az MSN tartozik, 648 millió dollárt hozott, ami szintén több, mint korábban, viszont vesztettek a Google-el szemben, ami 726 milliós veszteséget okozott. Így ez a részleg az utóbbi négy évben már 7 milliárd dolláros kiadást okozott a cégnek.

A Microsoft elismerte, hogy a Yahoo-val kötött keresési megállapodás nem hozta a várakozásoknak megfelelő eredményeket, amit egébként a Yahoo részéről is így látnak. A szakértők szerint jelenleg egy fontos kérdés létezik: Van-e még olyan terület ahol a Microsoft nem felzárkózni akar, hanem vezető szerepet tölt be?
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés