Két év után távozik az origo vezérigazgató helyettese

Szerző: digibiz

Címkék: Novák Péter; Origo Zrt.

2012.
01.02.
11:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Közös megegyezéssel távozik márciusban Novák Péter az origo vezérigazgató helyettese. A szakember alig két évig töltötte be a pozíciót. Az Origo Zrt.-nél tavaly indult el a leépítési hullám, miután a bevételek jelentősen elmaradtak a tervezettnél.

Az Origo Zrt. tavaly élére 2010 februárjában érkezett meg Vaszily Miklós vezérigazgatóként és Novák Péter vezérigazgató helyettesként. Bár a két szakember közös kinevezése nem tűnt logikus lépésnek, hiszen két nagyon hasonló kaliberű szakember állt a cég élén, világos volt, hogy az elsődleges feladatuk a működés racionalizálása annak érdekében, hogy a cég megfeleljen az egyre növekvő bevételi elvárásoknak.

A vezető páros 2011. év elejétől jelentős leépítésbe kezdett.Az első hullámban a televíziós csapatot építették le. A több száz milliós beruházással 2009-ben elkészült saját, virtuális 3D technikával is felszerelt stúdió kapacitásait nem tudták kihasználni, a tervek szerint saját gyártásban készültek volna a műsorok a két tematikus televíziós csatornára (Ozone Network, Life Network). Azonban a televízióra, az internetre és a mobiltelefonokra épülő "három képernyős modell" nem hozta a kitűzött bevételi elvárásokat.

A megindult leépítéseket Hámori Barbara a cég Szórakoztató tartalmainak igazgatója a digibiz.hu-nak tavaly márciusban még egyszerű irányváltásként mutatta be, amely szerint a stúdióban rövidebb elsősorban a webre szánt anyagokat forgatnak majd. A szakember végül 2011. augusztusában távozott az origótól.

A tavalyi nyár során folyamatosak voltak az elbocsátások, így távozott Pohly Ferenc az origo egyik alapítója is. Végül szeptember végén a főszerkesztő Nádori Péternek és a társlapokat felügyelő, korábbi főszerkesztő Weyer Balázsnak is mennie kellett. A háttérbeszélgetések alapján a digibiz.hu már ekkor hírt adott arról, hogy a leépítések az Origo Zrt. legfelsőbb vezetői szintjét is érinthetik.

Akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a vezérigazgatóról vagy helyetteséről lehet szó.A mai bejelentés alapján Novák Péter alig két év után távozik a vezérigazgató helyettesi pozícióból, amelyet sajtóértesülések szerint nem is kívánnak betölteni. A szakember a Magyar Telekomnál folytathatja, Pataki Róbert, az Origo Zrt igazgatótanácsának elnöke, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesének nyilatkozata alapján a cég további, konvergens médiával összefüggő üzleti elképzeléseivel kapcsolatban számítanak Novák Péter szakértelmére.

 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés