Két év után távozik az origo vezérigazgató helyettese

Szerző: digibiz

Címkék: Novák Péter; Origo Zrt.

2012.
01.02.
11:07

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Közös megegyezéssel távozik márciusban Novák Péter az origo vezérigazgató helyettese. A szakember alig két évig töltötte be a pozíciót. Az Origo Zrt.-nél tavaly indult el a leépítési hullám, miután a bevételek jelentősen elmaradtak a tervezettnél.

Az Origo Zrt. tavaly élére 2010 februárjában érkezett meg Vaszily Miklós vezérigazgatóként és Novák Péter vezérigazgató helyettesként. Bár a két szakember közös kinevezése nem tűnt logikus lépésnek, hiszen két nagyon hasonló kaliberű szakember állt a cég élén, világos volt, hogy az elsődleges feladatuk a működés racionalizálása annak érdekében, hogy a cég megfeleljen az egyre növekvő bevételi elvárásoknak.

A vezető páros 2011. év elejétől jelentős leépítésbe kezdett.Az első hullámban a televíziós csapatot építették le. A több száz milliós beruházással 2009-ben elkészült saját, virtuális 3D technikával is felszerelt stúdió kapacitásait nem tudták kihasználni, a tervek szerint saját gyártásban készültek volna a műsorok a két tematikus televíziós csatornára (Ozone Network, Life Network). Azonban a televízióra, az internetre és a mobiltelefonokra épülő "három képernyős modell" nem hozta a kitűzött bevételi elvárásokat.

A megindult leépítéseket Hámori Barbara a cég Szórakoztató tartalmainak igazgatója a digibiz.hu-nak tavaly márciusban még egyszerű irányváltásként mutatta be, amely szerint a stúdióban rövidebb elsősorban a webre szánt anyagokat forgatnak majd. A szakember végül 2011. augusztusában távozott az origótól.

A tavalyi nyár során folyamatosak voltak az elbocsátások, így távozott Pohly Ferenc az origo egyik alapítója is. Végül szeptember végén a főszerkesztő Nádori Péternek és a társlapokat felügyelő, korábbi főszerkesztő Weyer Balázsnak is mennie kellett. A háttérbeszélgetések alapján a digibiz.hu már ekkor hírt adott arról, hogy a leépítések az Origo Zrt. legfelsőbb vezetői szintjét is érinthetik.

Akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a vezérigazgatóról vagy helyetteséről lehet szó.A mai bejelentés alapján Novák Péter alig két év után távozik a vezérigazgató helyettesi pozícióból, amelyet sajtóértesülések szerint nem is kívánnak betölteni. A szakember a Magyar Telekomnál folytathatja, Pataki Róbert, az Origo Zrt igazgatótanácsának elnöke, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesének nyilatkozata alapján a cég további, konvergens médiával összefüggő üzleti elképzeléseivel kapcsolatban számítanak Novák Péter szakértelmére.

 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés