Készül a Netflix sorozata

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Netflix

2011.
03.21.
14:02

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Saját készítésű sorozatot indít a video streaming óriás Netflix, David Fincher közreműködésével, 'House of Cards' címen. Az először csak online elérhető sorozatra kötött megállapodás teljesen eltér attól amit a kábelszolgáltatóknál megszokhattunk. Hazánkban is készült webes thiller sorozat, a MAB.

Egy kábeltévé csatorna először mindig készít új sorozataiból egy pilot részt, amivel tesztelik mennyire fog tetszeni a közönségnek, utána kezdik el legyártani az első évadot. Ráadásul menet közben, ha nem megfelelő a nézettség, bármikor leveszik a műsorról. A Netflixnél ez nem így működik. A 'House of Cards' című politikai drámából egyből berendeltek 26 részt, függetlenül attól, milyen lesz a sorozat fogadtatása. Ráadásul induláskor, amit a jövő év második felére terveznek, egyből négy részt tennének elérhetővé a felhasználók számára. A Netflix tartalomigazgatója, Ted Sarandos elmondta, hogy ezzel szeretnék hamar hozzákötni a nézőket a sorozathoz. Szerinte semmi szükség arra, hogy tartsák magukat a megszokott sorozatkészítési technikákhoz. 

A Netflix a gyártásnak csak egy részét fizeti, ami nem növekszik akkor sem, ha a készítésnél túllépik a keretet. A finanszírozás többi részét, és a későbbi DVD terjesztést a Media Rights Capital vállalta. Úgy gondolják, hogy a Kevin Spacey-vel népszerűsített sorozat erős anyag, bíznak a sikerében, de ha csak középszerű fogadtatást ér el, az sem lenne katasztrófa. Persze nagy kockázatot vállalnak ezzel a lépéssel, hiszen eddig csak már tesztelt tartalmakkal, amolyan könyvtárkényt működtek. 

A saját készítésű sorozattól a Netflixnél azt remélik, hogy még több új előfizetőt szerezhetnek a már meglévő 20 millió mellé, és ezzel még erősebb vetélytársai lehetnek a nagy kábelszolgáltatóknak. Olyan ez, mint amikor a nyolcvanas években a nagy kábeltévés korszak hajnalán a csatornák elkezdtek saját tartalmakat gyártani, hogy azzal csábítsák magukhoz a nézőket, csak most mindez online történik.

Hamarosan vége lesz az első magyar webes sorozatnak, a MAB-nak. Horgas Ádám, rendező önerőből készítette el a websorozatot, melyet ingyenesen lehetett a YouTube-on nézni. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Apple vagy Nokia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés