Készül a Netflix sorozata

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Netflix

2011.
03.21.
14:02

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Saját készítésű sorozatot indít a video streaming óriás Netflix, David Fincher közreműködésével, 'House of Cards' címen. Az először csak online elérhető sorozatra kötött megállapodás teljesen eltér attól amit a kábelszolgáltatóknál megszokhattunk. Hazánkban is készült webes thiller sorozat, a MAB.

Egy kábeltévé csatorna először mindig készít új sorozataiból egy pilot részt, amivel tesztelik mennyire fog tetszeni a közönségnek, utána kezdik el legyártani az első évadot. Ráadásul menet közben, ha nem megfelelő a nézettség, bármikor leveszik a műsorról. A Netflixnél ez nem így működik. A 'House of Cards' című politikai drámából egyből berendeltek 26 részt, függetlenül attól, milyen lesz a sorozat fogadtatása. Ráadásul induláskor, amit a jövő év második felére terveznek, egyből négy részt tennének elérhetővé a felhasználók számára. A Netflix tartalomigazgatója, Ted Sarandos elmondta, hogy ezzel szeretnék hamar hozzákötni a nézőket a sorozathoz. Szerinte semmi szükség arra, hogy tartsák magukat a megszokott sorozatkészítési technikákhoz. 

A Netflix a gyártásnak csak egy részét fizeti, ami nem növekszik akkor sem, ha a készítésnél túllépik a keretet. A finanszírozás többi részét, és a későbbi DVD terjesztést a Media Rights Capital vállalta. Úgy gondolják, hogy a Kevin Spacey-vel népszerűsített sorozat erős anyag, bíznak a sikerében, de ha csak középszerű fogadtatást ér el, az sem lenne katasztrófa. Persze nagy kockázatot vállalnak ezzel a lépéssel, hiszen eddig csak már tesztelt tartalmakkal, amolyan könyvtárkényt működtek. 

A saját készítésű sorozattól a Netflixnél azt remélik, hogy még több új előfizetőt szerezhetnek a már meglévő 20 millió mellé, és ezzel még erősebb vetélytársai lehetnek a nagy kábelszolgáltatóknak. Olyan ez, mint amikor a nyolcvanas években a nagy kábeltévés korszak hajnalán a csatornák elkezdtek saját tartalmakat gyártani, hogy azzal csábítsák magukhoz a nézőket, csak most mindez online történik.

Hamarosan vége lesz az első magyar webes sorozatnak, a MAB-nak. Horgas Ádám, rendező önerőből készítette el a websorozatot, melyet ingyenesen lehetett a YouTube-on nézni. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés