Karácsony: nem online veszik a tableteket

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: felmérés | online vásárlás

2010.
12.07.
15:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Karácsony előtt a legnagyobb érdeklődés a tablet pc-k iránt van, ezzel párhuzamosan közel hatszorosára nőtt az érdeklődés netbookok iránt is. A Depo.hu vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a megrendelések nagy része még hagyományosan történik, a vásárlók nem kockáztatnak a futárszolgálatokkal.

A piactéren nagy a szórás, de az látszik, hogy a legnépszerűbb kategóriák árából átlagot vonva alacsonyabb összeg jön ki, mint tavaly; például a digitális fényképezőgépek esetében a 40 ezres árkategória dominál - mondta kérdésünkre Szabari László. A mobiltelefonok tekintetében egyértelmű az iPhone és az Android egyeduralma, de markánsan átrendeződött a nagyképernyős televíziók piaca is, idén helyüket átvették a nagy érdeklődésre számot tartó tabletek és notebookok. Felmérésük szerint ugyan letűnőben van a tavaly karácsonykor tapasztalt LCD tévé vásárlási láz, továbbra is a tíz legnépszerűbb termékkategória között van a piactéren. Ennek hátterében persze az is meghúzódhat, hogy idén átlagosan kevesebb jut majd az ajándékozásra - emelte ki Szabari, aki hozzátette, hogy ha az LCD tévé iránti érdeklődést vesszük alapul, akkor a statisztikák alapján ez a drágának mondható termékcsoport tavalyhoz képest feleakkora érdeklődést generál idén. 

Konkrét költésről a vezető nem beszélt, de a vásárlási szokásokról igen. Szerinte alapvetően még mindig inkább a kiválasztás folyamata zajlik online, a konkrét vásárlás pedig hagyományos úton történik, bár egyre nagyobb azok aránya, akik a vásárlást is online intézik. E tekintetben a karácsony speciálisnak tekinthető, hiszen a posta és a futárszolgálatok ilyenkor erősen le vannak terhelve, a vásárolók pedig nem akarnak kockáztatni, ezért gyakrabban választják a hagyományos vásárlást.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú a Jujj.hu eladásáról

A hazai online videózásnak és a netes közösségeknek bőven van hová fejlődnie. Az ezekben rejlő lehetőségekről, a nagy bevásárlásokról és portfólióbővítésről beszélgettünk Holman Endrével, a juj.hu-t és Cotcot.hu-t nemrég megvásárló Generál Média ügyvezetőjével. Olvassa el a teljes cikket!

Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról Új alapokra kerül az online videózás - interjú a juj.hu eladásáról

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés