Karácsony: nem online veszik a tableteket

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: felmérés | online vásárlás

2010.
12.07.
15:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Karácsony előtt a legnagyobb érdeklődés a tablet pc-k iránt van, ezzel párhuzamosan közel hatszorosára nőtt az érdeklődés netbookok iránt is. A Depo.hu vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a megrendelések nagy része még hagyományosan történik, a vásárlók nem kockáztatnak a futárszolgálatokkal.

A piactéren nagy a szórás, de az látszik, hogy a legnépszerűbb kategóriák árából átlagot vonva alacsonyabb összeg jön ki, mint tavaly; például a digitális fényképezőgépek esetében a 40 ezres árkategória dominál - mondta kérdésünkre Szabari László. A mobiltelefonok tekintetében egyértelmű az iPhone és az Android egyeduralma, de markánsan átrendeződött a nagyképernyős televíziók piaca is, idén helyüket átvették a nagy érdeklődésre számot tartó tabletek és notebookok. Felmérésük szerint ugyan letűnőben van a tavaly karácsonykor tapasztalt LCD tévé vásárlási láz, továbbra is a tíz legnépszerűbb termékkategória között van a piactéren. Ennek hátterében persze az is meghúzódhat, hogy idén átlagosan kevesebb jut majd az ajándékozásra - emelte ki Szabari, aki hozzátette, hogy ha az LCD tévé iránti érdeklődést vesszük alapul, akkor a statisztikák alapján ez a drágának mondható termékcsoport tavalyhoz képest feleakkora érdeklődést generál idén. 

Konkrét költésről a vezető nem beszélt, de a vásárlási szokásokról igen. Szerinte alapvetően még mindig inkább a kiválasztás folyamata zajlik online, a konkrét vásárlás pedig hagyományos úton történik, bár egyre nagyobb azok aránya, akik a vásárlást is online intézik. E tekintetben a karácsony speciálisnak tekinthető, hiszen a posta és a futárszolgálatok ilyenkor erősen le vannak terhelve, a vásárolók pedig nem akarnak kockáztatni, ezért gyakrabban választják a hagyományos vásárlást.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés