Karácsony: nem online veszik a tableteket

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: felmérés | online vásárlás

2010.
12.07.
15:27

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Karácsony előtt a legnagyobb érdeklődés a tablet pc-k iránt van, ezzel párhuzamosan közel hatszorosára nőtt az érdeklődés netbookok iránt is. A Depo.hu vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a megrendelések nagy része még hagyományosan történik, a vásárlók nem kockáztatnak a futárszolgálatokkal.

A piactéren nagy a szórás, de az látszik, hogy a legnépszerűbb kategóriák árából átlagot vonva alacsonyabb összeg jön ki, mint tavaly; például a digitális fényképezőgépek esetében a 40 ezres árkategória dominál - mondta kérdésünkre Szabari László. A mobiltelefonok tekintetében egyértelmű az iPhone és az Android egyeduralma, de markánsan átrendeződött a nagyképernyős televíziók piaca is, idén helyüket átvették a nagy érdeklődésre számot tartó tabletek és notebookok. Felmérésük szerint ugyan letűnőben van a tavaly karácsonykor tapasztalt LCD tévé vásárlási láz, továbbra is a tíz legnépszerűbb termékkategória között van a piactéren. Ennek hátterében persze az is meghúzódhat, hogy idén átlagosan kevesebb jut majd az ajándékozásra - emelte ki Szabari, aki hozzátette, hogy ha az LCD tévé iránti érdeklődést vesszük alapul, akkor a statisztikák alapján ez a drágának mondható termékcsoport tavalyhoz képest feleakkora érdeklődést generál idén. 

Konkrét költésről a vezető nem beszélt, de a vásárlási szokásokról igen. Szerinte alapvetően még mindig inkább a kiválasztás folyamata zajlik online, a konkrét vásárlás pedig hagyományos úton történik, bár egyre nagyobb azok aránya, akik a vásárlást is online intézik. E tekintetben a karácsony speciálisnak tekinthető, hiszen a posta és a futárszolgálatok ilyenkor erősen le vannak terhelve, a vásárolók pedig nem akarnak kockáztatni, ezért gyakrabban választják a hagyományos vásárlást.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés