Jót tett az eBaynek a Skype eladása

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: eBay

2012.
01.19.
13:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az eBay közzétette negyedik negyedéves és a 2011-es pénzügyi év eredményeit, amely túlszárnyalta az elemzők várkozásait. A vállalat 35%-os növekedést ért el, így 3,38 milliárd dolláros bevételhez jutott az utolsó negyedévben.

Az eBay negyedik negyedéves bevétele 3,4 milliárd dollár. A társaság egy részvényre jutó eredménye pedig 0,6 dollárt ért el az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, míg az elemzőik 0,57 dollárra számítottak, bevétel szempontjából pedig 3,32 milliárd dollárra.

A cég saját elmondása alapján a növekedéshez az is hozzájárult, hogy értékesítette a Skype-ot, valamint erős karácsonyi szezont tudhatnak a hátuk mögött.

A teljes évet tekintve a bevétel 27%-kal nőtt 11,7 milliárd dollárra, a PayPal fizetési rendszer pedig 106,3 millió aktív regisztrált felhasználóval és 28%-os bevételnövekedéssel zárta az évet. Eközben a vállalat aukciós üzletága 16%-os bevételnövekedést ért el.

Az eBay számára 2011 sikeres volt mind a mobilvásárlások, mint a helyi vásárlások szempontjából. A PayPal-on keresztül lebonyolított mobilos fizetési tranzakciók nagyságrendje meghaladta a várakozásokat, elérték a 3,5 milliárd dolláros szintet.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés