Jót tett az eBaynek a Skype eladása

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: eBay

2012.
01.19.
13:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az eBay közzétette negyedik negyedéves és a 2011-es pénzügyi év eredményeit, amely túlszárnyalta az elemzők várkozásait. A vállalat 35%-os növekedést ért el, így 3,38 milliárd dolláros bevételhez jutott az utolsó negyedévben.

Az eBay negyedik negyedéves bevétele 3,4 milliárd dollár. A társaság egy részvényre jutó eredménye pedig 0,6 dollárt ért el az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, míg az elemzőik 0,57 dollárra számítottak, bevétel szempontjából pedig 3,32 milliárd dollárra.

A cég saját elmondása alapján a növekedéshez az is hozzájárult, hogy értékesítette a Skype-ot, valamint erős karácsonyi szezont tudhatnak a hátuk mögött.

A teljes évet tekintve a bevétel 27%-kal nőtt 11,7 milliárd dollárra, a PayPal fizetési rendszer pedig 106,3 millió aktív regisztrált felhasználóval és 28%-os bevételnövekedéssel zárta az évet. Eközben a vállalat aukciós üzletága 16%-os bevételnövekedést ért el.

Az eBay számára 2011 sikeres volt mind a mobilvásárlások, mint a helyi vásárlások szempontjából. A PayPal-on keresztül lebonyolított mobilos fizetési tranzakciók nagyságrendje meghaladta a várakozásokat, elérték a 3,5 milliárd dolláros szintet.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Augmented reality: Hallott már róla?

Az augmented reality mobiltechnológiára való átterjedése előrevetíti, hogy a jövőben mobiljaink fő feladata lesz tetszőleges pillanatban összekötni a digitális és a valódi világot. Kereséseinket intuitív módon, a fizikai világra kiterjesztve futtathatjuk, a találatok pedig szintén kézzelfogható valóságként érkeznek szempillantás alatt.

A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei A kiterjesztett valóság üzleti lehetőségei

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés