Jót tett az eBaynek a Skype eladása

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: eBay

2012.
01.19.
13:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az eBay közzétette negyedik negyedéves és a 2011-es pénzügyi év eredményeit, amely túlszárnyalta az elemzők várkozásait. A vállalat 35%-os növekedést ért el, így 3,38 milliárd dolláros bevételhez jutott az utolsó negyedévben.

Az eBay negyedik negyedéves bevétele 3,4 milliárd dollár. A társaság egy részvényre jutó eredménye pedig 0,6 dollárt ért el az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, míg az elemzőik 0,57 dollárra számítottak, bevétel szempontjából pedig 3,32 milliárd dollárra.

A cég saját elmondása alapján a növekedéshez az is hozzájárult, hogy értékesítette a Skype-ot, valamint erős karácsonyi szezont tudhatnak a hátuk mögött.

A teljes évet tekintve a bevétel 27%-kal nőtt 11,7 milliárd dollárra, a PayPal fizetési rendszer pedig 106,3 millió aktív regisztrált felhasználóval és 28%-os bevételnövekedéssel zárta az évet. Eközben a vállalat aukciós üzletága 16%-os bevételnövekedést ért el.

Az eBay számára 2011 sikeres volt mind a mobilvásárlások, mint a helyi vásárlások szempontjából. A PayPal-on keresztül lebonyolított mobilos fizetési tranzakciók nagyságrendje meghaladta a várakozásokat, elérték a 3,5 milliárd dolláros szintet.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Bill Gates vagy Steve Jobs?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés