Megjelentek a kínaiak az ekereskedelemben

Szerző: Dobó Mátyás Forrás: doransky.posterous.com/

Címkék: elektronikus kereskedelem |

2010.
12.09.
15:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nem tudom ezzel találkozott-e már rajtam kívül más is, de én tegnap éreztem először azt, hogy Kína valódi nagyhatalom kezd lenni. A nagyhatalom arról ismerszik meg például, hogy nem csak a náluk gyártott termékek vannak a piacon, de Ők maguk is komoly szerepet töltenek be a helyi kereskedelemben, láthatóak a piacon, üzletileg erőteljesen jelen vannak.

Konkrétan egy cipő értékesítő cég kapcsán csapott meg ez az érzés tegnap, akikkel egy munka miatt vettük fel a kapcsolatot és ahol a tulajdonos kínai. Eddig az volt a bevett szokás - gondolom én -, hogy a hazai okos kereskedő megvette az olcsó terméket Kínából ottani kereskedőktől, majd itthon szép haszonnal értékesítette a termékeket egy-két-sok webshopon keresztül. Ezzel szépen rávert a helyi boltokra és örült a haszonnak, kasza volt.

Most azonban megjelentek maguk a kínai kereskedők is, akik helyi webshopokkal, komoly piacismerettel rendelkeznek, beszélik a nyelvet, de Kínában is otthonosan mozognak. Ezek a kereskedők meg tudják csinálni, hogy elképesztő olcsón árulnak legkülönfélébb termékeket - nem hittem el, milyen áron értékesítenek cipőket - és még ezen is akkora haszon van, hogy bőven belefér nekik ppc-ben lenyomni mindenkit.

Amikor ugyanez megérkezik elektronikai eszközökben, ruhában és minden másban, amit már most is onnan hoznak be európai kereskedők, akkor elkezdhetnek gondolkodni a hazai kereskedők, hogy miből fognak megélni, mert az online sajnos nem csak őket segíti, hanem azokat is, akiktől eddig vásároltak.

A bejegyzés írója, Dobó Mátyás a doransky.hu webes és mobil trendekről szóló blog szerzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés