Megjelentek a kínaiak az ekereskedelemben

Szerző: Dobó Mátyás Forrás: doransky.posterous.com/

Címkék: elektronikus kereskedelem |

2010.
12.09.
15:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nem tudom ezzel találkozott-e már rajtam kívül más is, de én tegnap éreztem először azt, hogy Kína valódi nagyhatalom kezd lenni. A nagyhatalom arról ismerszik meg például, hogy nem csak a náluk gyártott termékek vannak a piacon, de Ők maguk is komoly szerepet töltenek be a helyi kereskedelemben, láthatóak a piacon, üzletileg erőteljesen jelen vannak.

Konkrétan egy cipő értékesítő cég kapcsán csapott meg ez az érzés tegnap, akikkel egy munka miatt vettük fel a kapcsolatot és ahol a tulajdonos kínai. Eddig az volt a bevett szokás - gondolom én -, hogy a hazai okos kereskedő megvette az olcsó terméket Kínából ottani kereskedőktől, majd itthon szép haszonnal értékesítette a termékeket egy-két-sok webshopon keresztül. Ezzel szépen rávert a helyi boltokra és örült a haszonnak, kasza volt.

Most azonban megjelentek maguk a kínai kereskedők is, akik helyi webshopokkal, komoly piacismerettel rendelkeznek, beszélik a nyelvet, de Kínában is otthonosan mozognak. Ezek a kereskedők meg tudják csinálni, hogy elképesztő olcsón árulnak legkülönfélébb termékeket - nem hittem el, milyen áron értékesítenek cipőket - és még ezen is akkora haszon van, hogy bőven belefér nekik ppc-ben lenyomni mindenkit.

Amikor ugyanez megérkezik elektronikai eszközökben, ruhában és minden másban, amit már most is onnan hoznak be európai kereskedők, akkor elkezdhetnek gondolkodni a hazai kereskedők, hogy miből fognak megélni, mert az online sajnos nem csak őket segíti, hanem azokat is, akiktől eddig vásároltak.

A bejegyzés írója, Dobó Mátyás a doransky.hu webes és mobil trendekről szóló blog szerzője.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés