Jön az Apple tévékészülék

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com, buzzblog

Címkék: Apple | Google

2011.
08.29.
13:49

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Régóta pletyka már, hogy az Apple hamarosan kijöhet egy saját gyártású tévékészülékkel, miközben a GoogleTV-t már Európára is kiterjesztené a keresőóriás.

2012-re elvileg itt lehet az Apple TV, ha igaza a szóbeszéd, miszerint az Apple egy iOS alapon működő digitális televíziót fejleszt. Először még 2009-ben röppent fel a hír, de most minden korábbinál nagyobb esély van rá, hogy tényleg kihozzanak egy ilyen készüléket. 

Az Apple tévéjével kapcsolatban megerősítheti a várakozásokat az, hogy a cég időközben megjelent a tartalmak felhő alapú tárolását lehetővé tevő iCloud szolgáltatással. A Wall Street Journal szerint pedig
Tim Cook számára az első jelentős kihívás lehet, hogy a céget bevezesse a digitális televíziózás világába. Egyes hírek szerint februárban az Apple már olyan munkatársakat keresett, akik televíziós technológiákkal foglalkoznak. A szakértők arra számítanak, hogy a tévével egy előfizetős szolgáltatást is kapnak majd a felhasználók, ami többet nyújt majd a már most is elérhető Apple SetTop Box-nál.

Pláne, hogy a Google már Európában terjeszkedne a saját tévéjével. A Google-nél már meg is erősítették, hogy a cég tévéje januárban, vagy februárban megjelenhet Európában, először a brit piacon, majd szélesebb körben is kiterjesztve. Amerikában tavaly debütált a GoogleTV, azonban nem hozott akkora sikert mint várták, mert a fogyasztók nem találták elég használhatónak, pláne, hogy az internetkapcsolatra képes tévé csak nagyon limitált tartalmat jelenít meg, hiszen sok tartalom gyártó egyelőre blokkolta a tartalmait. Most remélik, hogy Európában jobban fogy majd.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés