Jön az Apple tévékészülék

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com, buzzblog

Címkék: Apple | Google

2011.
08.29.
13:49

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Régóta pletyka már, hogy az Apple hamarosan kijöhet egy saját gyártású tévékészülékkel, miközben a GoogleTV-t már Európára is kiterjesztené a keresőóriás.

2012-re elvileg itt lehet az Apple TV, ha igaza a szóbeszéd, miszerint az Apple egy iOS alapon működő digitális televíziót fejleszt. Először még 2009-ben röppent fel a hír, de most minden korábbinál nagyobb esély van rá, hogy tényleg kihozzanak egy ilyen készüléket. 

Az Apple tévéjével kapcsolatban megerősítheti a várakozásokat az, hogy a cég időközben megjelent a tartalmak felhő alapú tárolását lehetővé tevő iCloud szolgáltatással. A Wall Street Journal szerint pedig
Tim Cook számára az első jelentős kihívás lehet, hogy a céget bevezesse a digitális televíziózás világába. Egyes hírek szerint februárban az Apple már olyan munkatársakat keresett, akik televíziós technológiákkal foglalkoznak. A szakértők arra számítanak, hogy a tévével egy előfizetős szolgáltatást is kapnak majd a felhasználók, ami többet nyújt majd a már most is elérhető Apple SetTop Box-nál.

Pláne, hogy a Google már Európában terjeszkedne a saját tévéjével. A Google-nél már meg is erősítették, hogy a cég tévéje januárban, vagy februárban megjelenhet Európában, először a brit piacon, majd szélesebb körben is kiterjesztve. Amerikában tavaly debütált a GoogleTV, azonban nem hozott akkora sikert mint várták, mert a fogyasztók nem találták elég használhatónak, pláne, hogy az internetkapcsolatra képes tévé csak nagyon limitált tartalmat jelenít meg, hiszen sok tartalom gyártó egyelőre blokkolta a tartalmait. Most remélik, hogy Európában jobban fogy majd.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés