Itthon is ingyenes navigáció Androidra

Szerző: digibiz Forrás: hwsw.hu

Címkék: Android

2011.
08.05.
13:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A felhasználók örömére jövő héten Magyarországra is megérkezik a Google Maps Navigation. Ez azonban rossz hír a navigációs piac szereplőinek, hiszen az alkalmazás teljesen ingyenesen nyújtja azokat a szolgáltatásokat amelyekért máshol esetleg fizetni kell.

A HWSW információi szerint nálunk augusztus 11-től lesz elérhető Maps Navigation, amely folyamatosan frissülő online hozzáférést biztosít a térképekhez, azokat nem kell a készülékekre letölteni. Az alkalmazás egyelőre jelentős online adatforgalmat generál, a tervezett útvonal térképének megjelenítése, és a szükséges adatok összegyűjtése folyamatos kapcsolatot igényel. A program képes lesz magyar nyelven segíteni a tájékozódást. 

A HWSW értesülései szerint a Google már dolgozik ennek megoldásán, így a térképrészletek már előre letölthetők lesznek, így az online kapcsolat megszakadása esetén is biztosítja a navigációt. Ezzel a lépéssel a Google könnyen ellehetetlenítheti a navigációs piacot.  

A Maps Navigation nagy előnye egyébként, hogy valós idejű információkat is beleépít az útvonaltervezésbe például a dugókról, tömegközlekedési eszközökről, a Street View réteg segítségével pedig teljesen élethű látványban lehet részünk. Az alkalmazás a Google Maps-ből érhető el, de más programokba is integrálható, és minden Andrioidos készüléken működik majd, amelyen Android 1.6 vagy annál újabb verzió van telepítve.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés