Itthon is ingyenes navigáció Androidra

Szerző: digibiz Forrás: hwsw.hu

Címkék: Android

2011.
08.05.
13:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A felhasználók örömére jövő héten Magyarországra is megérkezik a Google Maps Navigation. Ez azonban rossz hír a navigációs piac szereplőinek, hiszen az alkalmazás teljesen ingyenesen nyújtja azokat a szolgáltatásokat amelyekért máshol esetleg fizetni kell.

A HWSW információi szerint nálunk augusztus 11-től lesz elérhető Maps Navigation, amely folyamatosan frissülő online hozzáférést biztosít a térképekhez, azokat nem kell a készülékekre letölteni. Az alkalmazás egyelőre jelentős online adatforgalmat generál, a tervezett útvonal térképének megjelenítése, és a szükséges adatok összegyűjtése folyamatos kapcsolatot igényel. A program képes lesz magyar nyelven segíteni a tájékozódást. 

A HWSW értesülései szerint a Google már dolgozik ennek megoldásán, így a térképrészletek már előre letölthetők lesznek, így az online kapcsolat megszakadása esetén is biztosítja a navigációt. Ezzel a lépéssel a Google könnyen ellehetetlenítheti a navigációs piacot.  

A Maps Navigation nagy előnye egyébként, hogy valós idejű információkat is beleépít az útvonaltervezésbe például a dugókról, tömegközlekedési eszközökről, a Street View réteg segítségével pedig teljesen élethű látványban lehet részünk. Az alkalmazás a Google Maps-ből érhető el, de más programokba is integrálható, és minden Andrioidos készüléken működik majd, amelyen Android 1.6 vagy annál újabb verzió van telepítve.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés