Itt az iCloud

Szerző: digibiz Forrás: Reuters.com

Címkék: iCloud | Apple

2011.
06.07.
12:10

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Steve Jobs tegnap bemutatta az Apple új szolgáltatásait, melyekkel a felhasználók dokumentumaikat, zenéiket és egyéb adataikat online tudják tárolni. Ezzel a lépéssel nem csak felzárkóztak a Google vagy az Amazon mellé, de erősítik az iPhone és az iPad piaci pozícióját.

Jobs egy 5000 fős tömeg előtt jelentette be az újításokat hétfőn a Worldwide Developers' Conference-en. A legfontosabbnak azt tartotta kiemelni, hogy ezentúl cloud szolgáltatások segítségével az Apple termékei az interneten keresztül egyszerűen szinkronizálhatóak lesznek egymással. Az okostelefonok és táblagépek iránti megnövekedett igény Jobs szerint szükségessé tette ezt a fejlesztést, hiszen azok tárhelye véges. Most viszont bárki bármilyen adatát egyszerűen elérheti az iCloud szolgáltatással. Arra sem lesz szükség, hogy a felhasználók sok új dolgot megtanuljanak ehhez, minden megy majd magától, ahogy azt az Apple termékek egyszerű kezelésében már megszokhatták a tulajdonosok.

Az Apple úgy látjha, hogy cloud szolgáltatásuk sokkal több az Amazon, vagy a Google hasonló szolgáltatásánál, melyek csak kiegészítő funkciók, és csak 25 dollárt kell fizetni érte évente. Náluk egy egész cloud rendszerről van szó, mely minden terméket összekapcsol, és például ha az iCloud az iTunes Match segítségével felméri milyen zenéink vannak a felhasználó számítógépén, akkor azokat nem kell feltölteni, elérhetővé válnak online az iTunes-ból. Ráadásul náluk a naptári adatokon keresztül a személyes feljegyzésekig minden szinkronizálható. Jobs szerint a cloud rendszer nem most fog nekik hatalmas bevételt jelenteni, hanem hosszútávon volt fontos az elindítása, mellyel pontosan ki van jelölve az új irány az adattárolási szolgáltatások terén.

Steve Jobs megjelenése nem csak az újítások bemutatása miatt volt fontos ezen a konferencián, hanem azért is, hogy megnyugtassák a Wall Street szakértőit és a befektetőket egészségügyi állapotával kapcsolatban. Jobs ugyan egy kiscsit soványnak tűnt de az elmondások alapján nagyon aktív és felkészült volt. Az utóbbi időben sokszor az Apple tőzsdei szereplésére is kihatott, ha a hírekben Jobs egészségéről volt szó, így ez a fellépés fontos megerősítésnek számított.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Akcióban a szezonális termékek

A webáruházak többsége nem készül külön akcióval a nyárra, inkább az őszi és téli időszakhoz hasonlóan a szezonális termékeket kínálják kedvezménnyel. Az internetes üzletek a válság miatt nem változtattak az árazási szokásaikon, azonban így is növelték vásárlóik számát.

Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok Nyári akciók nélkül is bővülnek a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés