iPad vásárlás Londonban - testközelből

Szerző: Kádár Viktor Forrás: digibiz.hu

Címkék: Apple | Ipad

2010.
09.03.
16:47

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A magyar geek, ha külföldön - hát még, ha ún. nyugaton - jár, rend szerint már az első napon utána néz, külhonban vajon olcsóbban juthat-e hozzá az aktuális vágyát képező kütyühöz. Ha pedig a cuccot hivatalos keretek között nem is lehet kapni kis hazánkban, a kutatómunka még gyorsabban és intenzívebben veszi kezdetét. Így történt ez velem is a minap, mikoris az Egyesült Királyságban jártunk egy esküvő kapcsán és már az utazás előtti éjjelen ujjaimmal iPad-et nyomkodtam álmomban.

Értelem szerűen érkezésünket követően nem hozakodtam elő rögtön a témával, a harmadik napon azonban nem bírtam tovább, feltettem a kérdést, egyenesen a vőlegénynek, régi jó barátomnak: Londonban hol érdemes Apple cuccot venni? Ő pedig azonnal a Regent Street-re irányított, amelynek honlapját rögvest meg is nyitotta legújabb generációs MBP-ján, majd konstatáltam, hogy az itthoni legelső beszerzési forrás, a Saturn bejelentett árának pontosan a feléért, 429 angol fontért juthatok hozzá a 16 gigás, WiFi-s alapmodellhez.

Eltelt néhány nap, megérkeztünk Londonba (az esküvő vidéken volt), megnéztük a nevezetességeket, majd eljött az ideje a shoppingolásnak, innentől pedig egyenes út vezetett a Regent Street-re. Itt egy teljes körúti bérház méretű épület szolgál otthonául a 2004-ben nyílt Apple Store-nak, ahol vasárnap este hat óra ellenére csak úgy nyüzsögtek az emberek. A nagyjából 300 négyzetméteres alsó szint két oldalra van osztva, balra az iPhone 4-et, jobbra az iPad-ot kipróbálni vágyók sorakozhatnak 5-5, egyenként 10 négyzetméteres asztal mellé, hogy kedvükre nyomkodhassák a kaliforniai cég jelenlegi két legnagyobb slágertermékének egyikét.


Hosszú, ősz hajú, színes bőrű bácsi mellett apa fiával tájfunozik, hátizsákos turista jegyet rendel, öltönyös, modern szemüvegkeretes úr egy kék pólós eladó bemutatóját hallgatja. A betévedők közül legtöbben Facebook-oznak, Gmail-eznek, a zongorás appot próbálgatják, vagy más játékkal játszanak. Látszólag eszük ágában sincs vásárolni, ha ez lenne a céljuk, el sem jöttek volna az asztalokig, hiszen a boltba lépve kék ruhás eladók sorfala várja mosolyogva, egymással tréfálkozva, hogy a megfelelő sorba irányítsa a kedves vásárlót.

Az iPad-ért ugyanis hét hónappal piacra bocsátása után is sorba kell állni Londonban, vasárnap este, fél órával zárás előtt. Igen. Pedig egyszerre négyen szolgálnak ki, stócokban állnak mögöttük a kis fehér dobozok, melyeket dizájnos, almalogós tornazsákokba pakolva adnak át a fülig érő szájú vevőknek. Abdullah készséges velünk, megérti, hogy nincs elég pénz a kártyánkon, ezért a felét onnan, a másik felét készpénzzel szeretnénk rendezni, a számla kiállításakor pedig szomorúan hívja fel rá a figyelmet, hogy szoftverükben Hungary sajnos nem szerepel a listán, de ha megfelel nekünk, beírja a cím mező harmadik sorába, a listából pedig a legfelső települést, Armagh-ot választja. Megfelel nekünk. Ahogy akkor sem emelünk kifogást, mikor gondosan hozzáteszi: ne felejtsük el a határon jelezni, hogy vissza szeretnénk kapni a VAT-ot. Abdullah rendes srác, nem várjuk el tőle, hogy tudja, már 6 éve tagja vagyunk az EU-nak.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Open Office vagy Ms Office?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés