Ingyen WiFi-t kapnak karácsonyra a repülők

Szerző: digibiz Forrás: CNN.com / digibiz.hu

Címkék: Google | Gogo | repülő | WiFi

2010.
11.09.
11:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ingyen Wi-Fi-vel reklámozza magát a Gogo, a legnagyobb repülés közben használható amerikai internetszolgáltató a karácsonyi időszak alatt. Ekkor ugyanis rengetegen utaznak belföldi járatokkal, számítások szerint 15 millió utashoz fog eljutni, akik a későbbiekben pénzért is hajlandóak lesznek használni a szolgáltatást.

A Google ingyenes Wi-Fi-t ajánlott fel három vezető amerikai repülőtársaságnak. Az internet elérés csak belföldi járatokra vonatkozik és kizárólag a karácsonyi szezonra. A tervek szerint az ingyenes Wi-Fi  az AirTran, a Delta és a Virgin America utasai számára lesz elérhető november 20-a és január másodika között. Amerikában ebben az időszakban emberek milliói utaznak repülővel, hogy meglátogassák a családjukat. 

Tavaly a Google már bemutatta ingyenes Wi-Fi szolgáltatását a levegőben a Virgin America utasainak, de akkor emellett számtalan amerikai reptérre is bevezették azt. A társaság tapasztalatai szerint egyre nő azoknak a száma, akik kihasználják a lehetőséget. Ennek ellenére a Google szóvivője elmondta, hogy idén nem ismétlik meg ezt az ajánlatot, tehát a reptereken már nem lehet majd internetezéssel elütni a várakozási időt.

Amerika legelterjedtebb repülés közben használatos Wi-Fi szolgáltatója, a Gogo több mint 700 repülőn lesz elérhető és számítások szerint 15 millió utas fogja használni a karácsonyi időszakban. A cég egyik szóvivője elmondta, hogy ez lesz a Gogo eddigi legnagyobb dobása. Az ingyenessé tételt természetesen nem csupán a jó szándék vezérli, hanem komoly promóciós erővel bír. A cég reméli, hogy, aki egyszer így kipróbája milyen tizenötezer láb magasan internetezni, az következő utazása alkalmával is meg fogja tenni, akkor már viszont pénzért.

Európában egyelőre nincs ilyen lehetőség. Hazánkban pedig még csak a Volánbuszokon lehet ingyen internetezni szeptember óta.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Foursquare vagy Gowalla?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés