Ingyen wifi a madridi buszokon

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: BKV | wifi

2010.
09.24.
10:30

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ingyen szörfözhetnek a neten a madridi autóbuszok utasai. A BKV-nak is volt hasonló kezdeményezése, bár június óta nem hallottunk arról, hogy bármi is történt volna az ügyben. Győrben viszont elkezdődött valami érdekes, ott zöldet kapnak a késésben lévő buszsofőrök.

"A járatokon bárki internetezhet mobilkészülékén, telefonján, laptopján vagy iPadjén" - jelentette be a spanyol főváros közlekedési vállalata. A buszok hatvan százalékát szerelték már fel WiFi-rendszerrel, tavaszig pedig már minden buszon elérhető lesz a drót nélküli internet." Ahogy arról korábban beszámoltunk, két éven belül itthon is mobilon kérdezhetjük le a megállóban állva, hol jár épp a közeledő jármű. Júniusban ugyanis a BKV új buszokat tesztelt a fővárosban és egyik-másikon free wifi szolgáltatás is üzemelt. A vállalat  rövidtávú tervei között egyébként nem szerepel, hogy a jelenlegi tesztjárművekhez hasonlóan vezeték nélküli hálózat üzemeltetésével bővítse szolgáltatásait - hiszen köztudott, hogy a társaság alapszolgáltatását tekintve is finanszírozási problémákkal küzd - így az ingyenes vezetéknélküli-internet szolgáltatása kizárólag a járművek gyártóinak innovációs törekvéseként értékelhető.

2011

Szintén mai hír, hogy utastájékoztató és forgalomirányító rendszert épít ki Győrben a Synergon. A technika segítségével a Kisalföld Volán pontos, valós információkat kap a járműflotta helyzetéről, műszaki állapotáról, valamint az utasokról. A térképen követett járatokat baleset, útzár esetén azonnal el tudják terelni a diszpécserek, akik a buszsofőrökkel egy, a fedélzeten elhelyezett érintőképernyős konzolon keresztül kommunikálhatnak. Ez az eszköz figyelmezteti a sofőrt arra is, ha késésben van. Ilyenkor a buszvezetőnek automatikusan lehetősége lesz a csomópont vezérlővel zöldhullámot kérni magának a jelzőlámpáknál.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nagyító alatt a televíziós weboldalak

A hazai tévés weboldalak piacán a kereskedelmi tévék a tartalomszolgáltatás terén még gyerekcipőben járnak, de a közösségi megoldásokban rejlő lehetőségeket egyre inkább igyekeznek kihasználni. Az MTV.hu mindkét fronton jó példát állít, közösségi szinten a dél-afrikai vébével vettek friss lendületet. Üde színfolt az Origo két új tévés weboldala is.

Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend Hazai tv-k weboldalai - messze még a trend

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés