Ingyen SMS, ingyen hívás?

Szerző: Dobó Mátyás Forrás: Doransky.hu

Címkék: sms | Skype | okostelefon

2011.
01.06.
10:02

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A legnagyobb üzlet a kicsiknek mindig valami nagyba harapni. Gondolom emlékszel mekkora sikere volt az SMS oldalaknak, amikkel ingyenesen tudtunk ismerősöknek küldeni üzeneteket webes szolgáltatásokon keresztül - sok bannerrel megtámogatva -, vagy a Skype-nak, amikor bevezette az ingyen telefonálást a piacra.

Ezekkel a szolgáltatásokkal azonban mindig volt valami gond. Nem alternatívát adtak, csupán félmegoldást. Az SMS-t csak netes számítógépről lehetett küldeni, Skype szintén azzal küzdött, hogy mindenkinek a gép mellett kellett ülnie fülessel, mint az őskorban.

Az okostelefon alkalmazáspiac párhuzamosan futó alkalmazásaival alapjaiban forradalmasítja ezekkel a szolgáltatásokkal kapcsolatos trendeket. Józsi által néhány napja megírt Viber a Skype mellett gyorsan beindult, hiszen ingyen telefonálást tesz lehetővé a telefonok között. A telefon nálad van, ingyen hívást kezdeményezni a meglévő adatforgalom kárára mindenki szeret, így óriási a kereslet ezekre a megoldásokra.

Az utóbbi időben kezdenek felbukkanni az SMS kiváltására létrehozott riválisok is, alkalmazások, amik csoportos ingyenes üzenetküldést tesznek lehetővé. Ha csak belegondol az ember, az iPhone-on és szinte minden más készüléken az SMS küldő egy alkalmazás. Mindenkinél telepítve van, tehát a legsikeresebb alkalmazás a piacon, cserébe drága, de mégiscsak egy alkalmazás.

Ugyanez igaz a telefonra, az iPhone-on a telefon ikon zöld gombja a legdrágább app, amit valaha használtunk, de mégicsak egy app a sok közül. Amikor rá gondolsz, másként gondolsz rá, kitüntetett szerepe van az életedben, az eszköz, amin keresztül mindenkit el tudsz érni. De ettől függetlenül mégiscsak egy alkalmazás. Márpedig egy alkalmazásnak lehet alternatívája.

Ami drága és mindenki használ, azt előbb utóbb valaki nagyon sok pénzzel meg fog támadni.

A bejegyzés írója, Dobó Mátyás a doransky.hu webes és mobil trendekről szóló blog szerzője.
    
1 hozzászólás 

2011.
03.11.
08:12

boglárka
helo

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés