Ingyen mozi a YouTube-on

Szerző: digibiz Forrás: Mobilaréna/Prím Online/Világgazdaság Online/digibiz.hu

Címkék: YouTube Movies | Leanback | Google TV |

2010.
08.31.
07:36

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A YouTube-on újabban már teljes filmeket is lehet nézni, ingyen és legálisan. A kínálat kicsit régies, de kategóriákba vannak szedve, valamint a kép és hangminőség is egész jó. De ha már az új szolgáltatásokról esik szó, meg kell említeni a feltehetően év végén induló, online filmkölcsönzést, ami azonban már fizetős lesz. A folyamatos infrastruktúra építés eredményei ezek, ahogy a korábbi fejlesztések is, mint a Leanback és a Google TV.

A Google nemrég négyszáz teljes filmmel bővítette a YouTube kínálatát. Ezek jelentős része nem túl ismert, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy néhányat közülük sosem vetítettek mozikban - adta hírül a Mobilaréna. A YouTube Movies teljes kínálata ingyenesen, akár mobiltelefonról is elérhető, bár a streaming videók mérete miatt inkább csak korlátlan WLAN hálózat használata esetén javasolt a múltat idéző mozik mobilos lejátszása. A YouTube.com/Movies oldalon elérhető katalógus külön kategóriákra bontva is böngészhetővé teszi a filmeket.

http://www.nerdgrind.com/mgm-plans-to-put-full-length-feature-movies-on-youtube/Fizetős szolgáltatást is terveznek

Már az év végén elindulhat a YouTube fizetős filmszolgáltatása, az utóbbi hetekben felpörögtek a tárgyalások a hollywoodi stúdiók, és a tulajdonos Google között - írta a Világgazdaság Online a Financial Times nyomán. A YouTube, és a világ legnépszerűbb keresőportálja közösen nyújtja majd a streaming videó szolgáltatást, amellyel a Google az Apple-lel fej fej mellett haladhat a filmek terén.

Az IT Café arról is beszámolt, hogy létrehoznának egy katalógust, melyből 5 dollárért (1127 forintért) lehetne egy új filmet adott ideig online módon megtekinteni. Elképzelhető, hogy a régebbi anyagokra más díjszabás vonatkozik majd (ahogy ez más szolgáltatóknál is így van).

Leanback és társai

Természetesen minden újítással igyekszik a Google a YouTube amúgy is magas látogatottságot növelni. Ennek érdekében vezették be a Leanback ("Dőlj hátra!") szolgáltatást is. Ahogy arról már a digibiz.hu is beszámolt, ez egy továbbfejlesztett lejátszófelület és műsortár, amelyre belépve egy csatorna folyamatos "műsorát" láthatja a felhasználó. A Leanback része a Google TV koncepciójának is. Hatalmas újdonságnak nem számít, mégis érdekes, hogy miként is működik a televíziós iparban áttörésnek szánt Google TV, vagyis az a digidobozokra (illetve a legújabb tévékre) hangolt megoldás, mely az internetet a tévé képernyőjére viszi az amerikai cég technológiájával. Ezek mellett azt is bejelentette a YouTube, hogy eleget téve a felhasználók leggyakoribb kérésének, megnöveli a megosztható videók hosszát. Ezen túl már akár 15 perces felvételek is kikerülhetnek az oldalra.
    
1 hozzászólás 

2010.
09.03.
12:07

noway
na, remélem majd kitalálnak hozzá egy többnyelves feliratválasztós megoldást is.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés