Ingyen mozi a YouTube-on

Szerző: digibiz Forrás: Mobilaréna/Prím Online/Világgazdaság Online/digibiz.hu

Címkék: YouTube Movies | Leanback | Google TV |

2010.
08.31.
07:36

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A YouTube-on újabban már teljes filmeket is lehet nézni, ingyen és legálisan. A kínálat kicsit régies, de kategóriákba vannak szedve, valamint a kép és hangminőség is egész jó. De ha már az új szolgáltatásokról esik szó, meg kell említeni a feltehetően év végén induló, online filmkölcsönzést, ami azonban már fizetős lesz. A folyamatos infrastruktúra építés eredményei ezek, ahogy a korábbi fejlesztések is, mint a Leanback és a Google TV.

A Google nemrég négyszáz teljes filmmel bővítette a YouTube kínálatát. Ezek jelentős része nem túl ismert, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy néhányat közülük sosem vetítettek mozikban - adta hírül a Mobilaréna. A YouTube Movies teljes kínálata ingyenesen, akár mobiltelefonról is elérhető, bár a streaming videók mérete miatt inkább csak korlátlan WLAN hálózat használata esetén javasolt a múltat idéző mozik mobilos lejátszása. A YouTube.com/Movies oldalon elérhető katalógus külön kategóriákra bontva is böngészhetővé teszi a filmeket.

http://www.nerdgrind.com/mgm-plans-to-put-full-length-feature-movies-on-youtube/Fizetős szolgáltatást is terveznek

Már az év végén elindulhat a YouTube fizetős filmszolgáltatása, az utóbbi hetekben felpörögtek a tárgyalások a hollywoodi stúdiók, és a tulajdonos Google között - írta a Világgazdaság Online a Financial Times nyomán. A YouTube, és a világ legnépszerűbb keresőportálja közösen nyújtja majd a streaming videó szolgáltatást, amellyel a Google az Apple-lel fej fej mellett haladhat a filmek terén.

Az IT Café arról is beszámolt, hogy létrehoznának egy katalógust, melyből 5 dollárért (1127 forintért) lehetne egy új filmet adott ideig online módon megtekinteni. Elképzelhető, hogy a régebbi anyagokra más díjszabás vonatkozik majd (ahogy ez más szolgáltatóknál is így van).

Leanback és társai

Természetesen minden újítással igyekszik a Google a YouTube amúgy is magas látogatottságot növelni. Ennek érdekében vezették be a Leanback ("Dőlj hátra!") szolgáltatást is. Ahogy arról már a digibiz.hu is beszámolt, ez egy továbbfejlesztett lejátszófelület és műsortár, amelyre belépve egy csatorna folyamatos "műsorát" láthatja a felhasználó. A Leanback része a Google TV koncepciójának is. Hatalmas újdonságnak nem számít, mégis érdekes, hogy miként is működik a televíziós iparban áttörésnek szánt Google TV, vagyis az a digidobozokra (illetve a legújabb tévékre) hangolt megoldás, mely az internetet a tévé képernyőjére viszi az amerikai cég technológiájával. Ezek mellett azt is bejelentette a YouTube, hogy eleget téve a felhasználók leggyakoribb kérésének, megnöveli a megosztható videók hosszát. Ezen túl már akár 15 perces felvételek is kikerülhetnek az oldalra.
    
1 hozzászólás 

2010.
09.03.
12:07

noway
na, remélem majd kitalálnak hozzá egy többnyelves feliratválasztós megoldást is.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés