Nyáron indul a komplex fizetési rendszer

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu/MTI

Címkék: elektronikus ügyintézés | Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer

2010.
03.31.
22:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az EFER lehetőséget biztosít az ügyfeleknek számára, hogy az ügyintézéshez kötődő fizetési kötelezettséget egy összegben, egy tranzakcióval fizessék abban az esetben is, ha a befizetés több számlát érintene.

A projekt biztosítja majd, hogy az állam számára a befizetéseket elektronikus úton is teljesíthessék az állampolgárok - mondta Szántó Tamás, a PMISZK elnökhelyettese, aki hozzátette, hogy emellett a csekkes befizetés lehetősége is fennmarad. A központi elektronikus fizetési szolgáltatás kiépítését a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központja (PMISZK) kapta  feladatául, a létrehozására megalakult konzorcium tagjai, az APEH, a MeH, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) és a Vám- és Pénzügyőrség.

A rendszer teljes kiépítése lehetővé teszi majd a fizetések gyorsabb és egyszerűbb végrehajtását, annak érdekében, hogy a cégek és a magánszemélyek internetes bankolás, bankkártya, illetve mobiltelefon segítségével teljesíthessék az állam számára esedékes befizetéseiket.

A központi elektronikus fizetési szolgáltatás kiépítésének előkészítése során az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) vonatkozó támogatási szerződését a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kft. mint közreműködő szervezet, és a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ (PMISZK) mint projektgazda még 2008. július 21-én írta alá. A projekt megvalósítására megítélt, vissza nem térítendő uniós támogatás összege 3,986 milliárd forint.
Az EFER megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárást a Getronics Magyarország Kft. nyerte meg. A rendszertervezés az eredeti elképzelésektől eltérően külső okok miatt hosszabbra nyúlt (a projekt megvalósításának határidejét 2010. július 31-re módosították), de a részletes tervek jóváhagyása néhány napja megtörtént, így elindulhat a fejlesztési munka. A konzorciumi tagok számára szeptember 15-ig lesz lehetőség arra, hogy az EFER-hez illesszék rendszereiket, és csatlakozzanak a központi elektronikus fizetési szolgáltatáshoz.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés