Idén valamivel több IT cég ment tőzsdére

Szerző: digibiz

Címkék: tőzsde | IPO

2011.
04.06.
14:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A 2011-es első negyedév IPO (initial public offering - elsődleges nyilvános tőzsdei forgalombahozatal) piaca jobban ment, mint a tavalyi első negyedévé.

Ez viszont nem jelent túl nagy növekedést, mert a korábbi 8-hoz képest most 11 cég ment tőzsdére. Míg a 2010-es hasonló időszak 711 millió dollárt hozott, addig az idei nem sokkal többet, 768 milliót. Ráadásul a tavalyi év utolsó negyedévben még 14 cég választotta a nyilvános kereskedést.

Az IPO piac fejlődése tehát nem olyan nagy léptékű, viszont megnyugtató annak a 45 amerikai cégnek a számára, akik már regisztrálva vannak IPO-ra. Sok cég küzd azért hogy a tőzsdére menjen, és sok olyan van akinek már van IPO-ja, de a kereskedés kisebb lett mint várták. Szakértők szerint viszont a jelek arra mutatnak, hogy a második negyedév erősebb lesz, hiszen sok cég még most várja a tavalyi pénzügyi eredményeinek véglegesítését.

A szektorban ugyanakkor a legmeghatározóbb vállakozások, így például a Facebook még mindig nem megy a tőzsdére, de a cégek papírjaival a másodlagos piacokon kereskednek, és az értékük egyre csillagászatibb. A szakértők eközben azon törik a fejüket, hogy akkor most van dotkom lufi, vagy nincs? A tőzsdére készülő cégek számából egyelőre nem következtethető ki, hogy a cégek bíznának abban, hogy a tőzsdei bevezetés meghozza a várva várt többletforrásokat. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés