Idén valamivel több IT cég ment tőzsdére

Szerző: digibiz

Címkék: tőzsde | IPO

2011.
04.06.
14:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A 2011-es első negyedév IPO (initial public offering - elsődleges nyilvános tőzsdei forgalombahozatal) piaca jobban ment, mint a tavalyi első negyedévé.

Ez viszont nem jelent túl nagy növekedést, mert a korábbi 8-hoz képest most 11 cég ment tőzsdére. Míg a 2010-es hasonló időszak 711 millió dollárt hozott, addig az idei nem sokkal többet, 768 milliót. Ráadásul a tavalyi év utolsó negyedévben még 14 cég választotta a nyilvános kereskedést.

Az IPO piac fejlődése tehát nem olyan nagy léptékű, viszont megnyugtató annak a 45 amerikai cégnek a számára, akik már regisztrálva vannak IPO-ra. Sok cég küzd azért hogy a tőzsdére menjen, és sok olyan van akinek már van IPO-ja, de a kereskedés kisebb lett mint várták. Szakértők szerint viszont a jelek arra mutatnak, hogy a második negyedév erősebb lesz, hiszen sok cég még most várja a tavalyi pénzügyi eredményeinek véglegesítését.

A szektorban ugyanakkor a legmeghatározóbb vállakozások, így például a Facebook még mindig nem megy a tőzsdére, de a cégek papírjaival a másodlagos piacokon kereskednek, és az értékük egyre csillagászatibb. A szakértők eközben azon törik a fejüket, hogy akkor most van dotkom lufi, vagy nincs? A tőzsdére készülő cégek számából egyelőre nem következtethető ki, hogy a cégek bíznának abban, hogy a tőzsdei bevezetés meghozza a várva várt többletforrásokat. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés