Idén triplájára nő a mobil appok bevétele

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: mobiltelefon | alkalmazások | app

2011.
01.27.
16:17

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A mobil alkalmazások piaca hatalmas növekedést fog produkálni ebben az évben. Egy kutatócég előrejelzése szerint a bevétel év végére megháromszorozódik a tavalyihoz képest, és ez a tempó később sem fog lényegesen csökkenni.

A Gartner kutatócég által készített előrejelzés szerint a mobil alkalmazásokból származó bevétel 2011-ben meg fog háromszorozódni az előző évi 5,2 milliárd dollárról 15 milliárd dollárra - írja a TechCrunch.
 
A növekedés lendületét tartani fogja az üzletág a további évek során is, és 2014-re eléri az 58 milliárd dolláros évi bevételt. A kutatócég előrejelzése a hirdetésekből származó bevételből és a letöltések után fizetett összegből adódik össze. A nyereség nagyobbik részét az utóbbi teszi ki, de a hirdetések is növekedni fognak, a legnagyobb mértékben 2013 után.
 
Az előrejelzés az összes mobil app boltot magába foglalja, noha az eredmények nagy része az Apple-nek köszönhető. A Gartner szerint tavaly a letöltött alkalmazások 90 százaléka az Apple boltjából került ki. 2011-ben az alkalmazás letöltések elérik a 17,7 milliárdot, aminek 81 százaléka ingyenes lesz. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés