Idén triplájára nő a mobil appok bevétele

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com

Címkék: mobiltelefon | alkalmazások | app

2011.
01.27.
16:17

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A mobil alkalmazások piaca hatalmas növekedést fog produkálni ebben az évben. Egy kutatócég előrejelzése szerint a bevétel év végére megháromszorozódik a tavalyihoz képest, és ez a tempó később sem fog lényegesen csökkenni.

A Gartner kutatócég által készített előrejelzés szerint a mobil alkalmazásokból származó bevétel 2011-ben meg fog háromszorozódni az előző évi 5,2 milliárd dollárról 15 milliárd dollárra - írja a TechCrunch.
 
A növekedés lendületét tartani fogja az üzletág a további évek során is, és 2014-re eléri az 58 milliárd dolláros évi bevételt. A kutatócég előrejelzése a hirdetésekből származó bevételből és a letöltések után fizetett összegből adódik össze. A nyereség nagyobbik részét az utóbbi teszi ki, de a hirdetések is növekedni fognak, a legnagyobb mértékben 2013 után.
 
Az előrejelzés az összes mobil app boltot magába foglalja, noha az eredmények nagy része az Apple-nek köszönhető. A Gartner szerint tavaly a letöltött alkalmazások 90 százaléka az Apple boltjából került ki. 2011-ben az alkalmazás letöltések elérik a 17,7 milliárdot, aminek 81 százaléka ingyenes lesz. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés