Idén 44 millió táblagépet adnak el

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / TechCrunch.com / CNN.com

Címkék: Apple | iPad | iPhone

2011.
01.19.
11:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A táblagépek, elsősorban az iPad népszerűség soha nem látott magasságba jutott az előző évben, ami még a Macintosh-ok eladásán is meglátszódott. Rekordmennyiségű bevételhez jutott az Apple. Az év másik sikerterméke a Kindle e-olvasója, ami majdnem a piac felét megszerezte magának. Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor idén már több, mint 40 millió táblagép fog fogyni, következő évben pedig 70 millió.

Az Apple bejelentette, hogy a karácsonyi ünnepek alatt még a vártnál is jobban teljesített az iPad és az iPhone eladása. Szakértők szerint a Macintosh számítógépek eladásának visszaszorulása az iPad térnyerésének tudható be. Ebben az időszakban 26,7 milliárd dollár értékben fogyott az iPad-ből és az iPhone-ból, és 6 milliárd dollár lett a cég nyeresége, ami rekordnak számít - írja a CNN.com.

A vállalat azt is bejelentette, hogy rekordmennyiségű 16,2 millió iPhone-t adtak el még azt megelőzően, hogy az amerikai Verizon is elkezdte forgalmazni a készüléket.

A TechCrunch információi szerint 7,33 millió iPad-et adtak el az előző negyedévben, ez 4,6 milliárd dolláros forgalmat hozott ebben az időszakban, míg a MacBookok csak 3,69 milliárd dollárosat. Összességében az Apple 14,8 millió iPad-et adott el az eddig adatok alapján tavaly áprilisi debütálása óta.

Az IDC legújabb jelentése szerint mind a táblagépek, mind az e-olvasók piaca hatalmas léptekkel haladt előre 2010-ben. A táblagépek eladása 3,3 millió volt a második negyedévben, a harmadikban pedig már 4,8 millió, ez 45,1 százalékos növekedést jelent. Mindez elsősorban az iPad népszerűségének köszönhető. A harmadik negyedévben az Apple 4,19 millió iPad-et adott el, ami a piac 87 százalékát lefedte - írja a Mashable.com.

Az e-olvasók is hasonlóan gyors ütemben váltak egyre népszerűbbé, élén az Amazon nevéhez kötődő Kindle-lel. 1,14 millió darabot szállítottak a harmadik negyedévben belőle, ami lefedte az e-könyvek piacának 41,5 százalékát. Nem várt eredmény, hogy a második helyezett Pandigital 440 ezer eladott készülékkel maga mögé utasította a Barnes and Noble-t.

Érdekes része a jelentésnek az előrejelzés, ugyanis 2010-re azt jósolják, hogy 17 millió táblagépet adtak el, de ez 2011-re már 44,6 millió lesz, 2012-re pedig 70,8 millió.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés