Holnap indul az első iPad napilap

Szerző: digibiz Forrás: Ecommercetimes.com / Digibiz.hu

Címkék: The Daily | iPad | újság | napilap

2011.
01.31.
10:56

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Holnap mutatják be az iPad-re készült The Daily című napilapot, amiért napidíjat kell majd fizetniük az olvasóknak. Rupert Murdoch cége egyelőre nem árul el részleteket, az azonban szakértők szerint kétséges, hogy sikeressé válhat-e ez a forma, mert a News Corp. fizetős lapjai felemás eredményt hoztak . Nehéz előre kiszámítani, hogy mennyi az a maximum összeg, amit az olvasók még hajlandóak kifizetni a hírekért.

A kifejezetten iPad-re készült The Daily című napilap kisebb késés után kedden fog elindulni. Az olvasóknak naponta 99 centjükbe kerül majd a hozzáférés - írja az Ecommerce Times.
 
Korábban megírtuk, hogy a News Corporation nevű óriáscég tulajdonosa, Rupert Murdoch két lapját, a Times-t és a Sunday Times-t már fizetőssé tette, ám azok sokat veszítettek olvasói táborukból.  
 
A Mashable úgy értesült, hogy a multimédiás extrákkal - például interaktív ábrákkal, animációkkal - megspékelt  digitális lap előállítását egy száz fős csapat végzi.
 
A The Daily alapvetően amerikai témákkal foglalkozik majd, elegyítve a minőségi és a bulvár újságírás elemeit. Az első belépés után automatikusan betöltődik majd az Apple készülékein.
 
A News Corp. a new yorki premier előtt nem hajlandó további részleteket elárulni az újságról, például azt sem, hogy pontosan hogyan fogják rávenni az olvasókat a fizetésre, miközben az internet tele van ingyenes hírekkel.
 
A The Wall Street Journal, ami szintén a News Corp. tulajdona, azon kevés lapok egyike, amelyek internetes oldaluknak csak a töredékéhez kínálnak ingyenes hozzáférést, mégis sokan fizetnek a teljes elérésért. A The New York Times januárban jelentette be, hogy részben fizetős lesz az internetes oldala, amiért havonta körülbelül 20 dollárt kell majd fizetni.
 
A Yankee Group szakértője szerint kockázatos lépés pénzt kérni érte, mert a fizetős iPad forma inkább a hűséges olvasók összegyűjtésére alkalmas, de újakat nem fognak szerezni vele.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Az adat az új olaj

"Az [origo] portál címkehalmaza például szinte kimeríthetetlen. Tartalmazza ugyanis a portál teljes archívumának - közel 400 ezer cikk - címkéit is. Ennyi szöveget képtelenség lett volna utólag kézzel felcímkézni, a feladatot a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoportja által fejlesztett algoritmus végezte el."

"Az adat az új olaj" - interjú az Origo Zrt. távozó tartalomfejlesztési vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés