Holnap indul az első iPad napilap

Szerző: digibiz Forrás: Ecommercetimes.com / Digibiz.hu

Címkék: The Daily | iPad | újság | napilap

2011.
01.31.
10:56

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Holnap mutatják be az iPad-re készült The Daily című napilapot, amiért napidíjat kell majd fizetniük az olvasóknak. Rupert Murdoch cége egyelőre nem árul el részleteket, az azonban szakértők szerint kétséges, hogy sikeressé válhat-e ez a forma, mert a News Corp. fizetős lapjai felemás eredményt hoztak . Nehéz előre kiszámítani, hogy mennyi az a maximum összeg, amit az olvasók még hajlandóak kifizetni a hírekért.

A kifejezetten iPad-re készült The Daily című napilap kisebb késés után kedden fog elindulni. Az olvasóknak naponta 99 centjükbe kerül majd a hozzáférés - írja az Ecommerce Times.
 
Korábban megírtuk, hogy a News Corporation nevű óriáscég tulajdonosa, Rupert Murdoch két lapját, a Times-t és a Sunday Times-t már fizetőssé tette, ám azok sokat veszítettek olvasói táborukból.  
 
A Mashable úgy értesült, hogy a multimédiás extrákkal - például interaktív ábrákkal, animációkkal - megspékelt  digitális lap előállítását egy száz fős csapat végzi.
 
A The Daily alapvetően amerikai témákkal foglalkozik majd, elegyítve a minőségi és a bulvár újságírás elemeit. Az első belépés után automatikusan betöltődik majd az Apple készülékein.
 
A News Corp. a new yorki premier előtt nem hajlandó további részleteket elárulni az újságról, például azt sem, hogy pontosan hogyan fogják rávenni az olvasókat a fizetésre, miközben az internet tele van ingyenes hírekkel.
 
A The Wall Street Journal, ami szintén a News Corp. tulajdona, azon kevés lapok egyike, amelyek internetes oldaluknak csak a töredékéhez kínálnak ingyenes hozzáférést, mégis sokan fizetnek a teljes elérésért. A The New York Times januárban jelentette be, hogy részben fizetős lesz az internetes oldala, amiért havonta körülbelül 20 dollárt kell majd fizetni.
 
A Yankee Group szakértője szerint kockázatos lépés pénzt kérni érte, mert a fizetős iPad forma inkább a hűséges olvasók összegyűjtésére alkalmas, de újakat nem fognak szerezni vele.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Torrent vagy iTunes?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés