Kik és hol nézik a 2010-es foci VB-t?

Szerző: digibiz Forrás: Nézőpot Intézet/ digibiz.hu

Címkék: Foci VB 2010 | Látogatottsági statisztika

2010.
06.21.
12:33

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy ezer fős közvélemény-kutatás szerint a magyarok fele követi a 2010-es foci VB-t. A megkérdezettek 23 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szinte az összes mérkőzést megnézi, főként tévén és interneten keresztül. Szavazataik alapján, most olvasóink szokásait is górcső alá vettük.

Ahogy az várható volt, férfi dominanciát figyelhetünk meg 2010-es foci VB-t nézők körében, a válaszadók 65 százaléka többé-kevésbé követi a világbajnokság eseményeit (a nők esetében ugyanez az arány 31 százalék). Legtöbb szabadidővel a 60 éven felüliek rendelkeznek: 56 százalékuk válaszolt úgy, hogy követi a viadal eseményeit - írja ezer fős kutatásában a Nézőpont Intézet, amely szerint bár a televíziós közvetítés dominál, egyre többen követik nyomon az eseményeket interneten is.

Televíziós dominancia, feltörekvő internet

AFP fotoA világbajnoksággal kapcsolatos eseményeket a túlnyomó többség - a megkérdezettek 80 százaléka - televízión keresztül követi, figyelemre méltó azonban az internetes források felértékelődése: a televízió után ugyanis a világháló a második legkedveltebb csatorna. Habár arányait tekintve a televíziós közvetítések mellett egyelőre elenyésző az internet (az összes megkérdezett 12 százaléka tájékozódik online) előretörését jól jelzi, hogy olyan tradicionális csatornákat képes maga mögé utasítani, mint a rádió, vagy a nyomtatott sajtó. A fiatalok 30 százaléka, a nők 14 százaléka, az érettségizettek 20 százaléka és a megyeszékhelyek lakóinak 16 százaléka az interneten követi a VB eseményeit.


Saját szavazásunk eredménye - félidőben


A digibiz "Hol követi nyomon a 2010-es foci VB-t?" házi szavazására eddig 100-an válaszoltak; 38-an a televízón keresztül nézik a meccseket, mindössze 3 szavazat érkezett arra, hogy csak cikkeket olvas és rss ekből tájékozódik. A válaszadók közül 17-en az interneten követi nyomon az eseményeket, és 42 szavazót pedig nem érdekelnek a közvetítések.

Heti online nézettségi adatok - a Median Webaudit digibiz.hu-nak készített összegzése alapján.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Interjú Barczi Imrével, a Postr leendő termékmenedzserével

"Nem ismerem még ennyire a Postr-t, de nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia. Épp az a lényeg, hogy ezek az új újramegosztó szolgáltatások a bloggolásnál jóval kevesebb energiaráfordítást kívánnak a felhasználóktól, így többen tudnak bevonódni. Sokkal fontosabb a reagálás, mint az önálló tartalomelőállítás."

"Nem hiszem, hogy mindenkinek bloggerré kellene válnia" 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés