Hogyan úszható meg a kerékbilincs?

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: kerékbilincs

2011.
01.20.
13:04

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyetlen regisztrációval elkerülhető lenne a kerékbilincs leszedéséért fizetendő büntetés, ám a több, mint egy éves jogszabályról nem csak az autósok nem tudnak, de az Okmányiroda ügyintézői sem. A kerékbilincs mellett a parkolási bírság is megúszható az online közösség segítségével.

Mindössze a mobilszámát és az email címét kell előzőleg az Okmányirodában megadnia az autó tulajdonosnak, így regisztrálnia, és ha véletlenül tilosban parkolna, akkor kötelesek őt értesíteni a kerékbilincs felhelyezése előtt. Ha 15 percen belül odaér a helyszínre, akkor nem büntetik meg. A regisztráció 2300 forintba kerül, de még ezt sem kell kifizetni amennyiben valaki az adásvétel bejelentésével együtt adja meg ezeket az adatokat is.
 
A kerékbilincs felszerelése előtt a közterület felügyelet online úton lekéri az adatokat a nyilvántartóból, majd onnan visszajelzik neki az elérhetőségeket, amin értesíteni köteles a tulajdonost.
 
Erről a 2010. január 1-jétől hatályos jogszabályról azonban a tapasztalatok szerint egyáltalán nem tudnak az autósok. Sőt, még az okmányiroda dolgozói sem. A ringmagazin.hu a témához kapcsolódó cikke alatt egy kommentelő megosztotta a tapasztalatait, miszerint az Önkormányzati Irodában sem az ügyintéző, sem felettese nem hallott még erről a jogszabályról, és arról sem, hogy nekik kéne regisztrálniuk az adatokat.
 
A parkolási bírság is elkerülhető a parkolojegyinfo.com segítőkész regisztráltjainak köszönhetően. Az oldal lényege, hogy ha valakit megbüntettek, akkor rákereshet, van-e valakinek áruba bocsájtott érvényes jegye.
    
1 hozzászólás 

2011.
01.24.
09:43

Károlyi György
Szenzációs érzés felfedezni egy olyan információs lapot ami használható dolgokat tudat velünk és nem csak a pletykát, a "riszamacák" IQ-ját kiszolgáló szösszeneteket. Ideális lett volna már nagyon régen egy olyan információs központ üzemeltetése amiből a hétköznapi átlagember megtudhatta volna az őt létében érdeklő, életét szolgáló tudnivalókat. Nagyon sokan nem ismerjük, nem ismerhetjük jogainkat sem és kötelességeinket sem mert amíg nem vagyunk rákényszerülve nem érezhetjük a hiányát. HA LENNE A NETEN EGY OLYAN FÓRUM AHOL AZONNAL VÁLASZOLNÁNAK AZ ÉPPEN AKKOR FELMERÜLŐ KÉRDÉSEINKRE, AZ LENNE AZ EMBERBARÁT IGAZI SEGÍTSÉG!!! Meglepődtem amikor ráakadtam a DIGIBIZ.HU-ra és minden elismerésem, mert kiérzem belőle a segíteni akarást és az igazi jó szándékot! GRATULÁLOK!!!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Abaqoos vagy PayPal?

További villámkérdések  Szavazás állása

Street View havi bontásban

Összegyűjtöttük a tavasz óta először Európában, majd egészen Ázsiáig terjedő botrány állomásait.

Street View-botrányok havi bontásban Street View-botrányok havi bontásban

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés