Hogyan úszható meg a kerékbilincs?

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: kerékbilincs

2011.
01.20.
13:04

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egyetlen regisztrációval elkerülhető lenne a kerékbilincs leszedéséért fizetendő büntetés, ám a több, mint egy éves jogszabályról nem csak az autósok nem tudnak, de az Okmányiroda ügyintézői sem. A kerékbilincs mellett a parkolási bírság is megúszható az online közösség segítségével.

Mindössze a mobilszámát és az email címét kell előzőleg az Okmányirodában megadnia az autó tulajdonosnak, így regisztrálnia, és ha véletlenül tilosban parkolna, akkor kötelesek őt értesíteni a kerékbilincs felhelyezése előtt. Ha 15 percen belül odaér a helyszínre, akkor nem büntetik meg. A regisztráció 2300 forintba kerül, de még ezt sem kell kifizetni amennyiben valaki az adásvétel bejelentésével együtt adja meg ezeket az adatokat is.
 
A kerékbilincs felszerelése előtt a közterület felügyelet online úton lekéri az adatokat a nyilvántartóból, majd onnan visszajelzik neki az elérhetőségeket, amin értesíteni köteles a tulajdonost.
 
Erről a 2010. január 1-jétől hatályos jogszabályról azonban a tapasztalatok szerint egyáltalán nem tudnak az autósok. Sőt, még az okmányiroda dolgozói sem. A ringmagazin.hu a témához kapcsolódó cikke alatt egy kommentelő megosztotta a tapasztalatait, miszerint az Önkormányzati Irodában sem az ügyintéző, sem felettese nem hallott még erről a jogszabályról, és arról sem, hogy nekik kéne regisztrálniuk az adatokat.
 
A parkolási bírság is elkerülhető a parkolojegyinfo.com segítőkész regisztráltjainak köszönhetően. Az oldal lényege, hogy ha valakit megbüntettek, akkor rákereshet, van-e valakinek áruba bocsájtott érvényes jegye.
    
1 hozzászólás 

2011.
01.24.
09:43

Károlyi György
Szenzációs érzés felfedezni egy olyan információs lapot ami használható dolgokat tudat velünk és nem csak a pletykát, a "riszamacák" IQ-ját kiszolgáló szösszeneteket. Ideális lett volna már nagyon régen egy olyan információs központ üzemeltetése amiből a hétköznapi átlagember megtudhatta volna az őt létében érdeklő, életét szolgáló tudnivalókat. Nagyon sokan nem ismerjük, nem ismerhetjük jogainkat sem és kötelességeinket sem mert amíg nem vagyunk rákényszerülve nem érezhetjük a hiányát. HA LENNE A NETEN EGY OLYAN FÓRUM AHOL AZONNAL VÁLASZOLNÁNAK AZ ÉPPEN AKKOR FELMERÜLŐ KÉRDÉSEINKRE, AZ LENNE AZ EMBERBARÁT IGAZI SEGÍTSÉG!!! Meglepődtem amikor ráakadtam a DIGIBIZ.HU-ra és minden elismerésem, mert kiérzem belőle a segíteni akarást és az igazi jó szándékot! GRATULÁLOK!!!

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iPhone vagy Blackberry?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés