Hivatalosan is egymásé a Nokia és a Microsoft

Szerző: digibiz

Címkék: Nokia | Microsoft | okostelefon

2011.
02.11.
10:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nem okozott meglepetést a pénteki bejelentés a Nokia és a Microsoft egymásra találásól. Már egy hete kiszivárgott a Nokia részéről, hogy feladja a saját mobil operációs rendszerét, és a Windows 7-tel megy tovább. A kiszivárogtatással a Nokia tesztelte a piacot, amely alapvetően pozitívan reagálta le az együttműködés bejelentését, de további jelentős lépéseket várnak.

Az elemzők már hetek óta azon törték a fejüket, hogy mit kezd magával az egyre nehezebb helyzetbe kerülő Nokia. Már ezekben az elemzésekben felmerült, hogy az egyik megoldás az lehet, ha a mobilgyártó feladja saját fejlesztésű mobiltelefon operációs rendszerének, a piacilag teljesen sikertelen Symbiannak a fejlesztését és másik partnert is választ. Világos volt, hogy az egyik partner a Microsoft lehet.

A sejtések végül beigazolódtak, a Nokia és a Microsoft, Stephan Elop és Steve Ballmer vezérigazgatók közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a finn mobilgyártó okostelefonjait ezentúl a Windows Phone 7 operációs rendszer szolgálja ki, szolgáltatásai ráépíti a Microsoft Bing nevű keresőmotorjára.

A tervek szerint a Nokia szoftverboltja beépül a Microsoft Marketplace-be. Ugyanakkor a Nokia Maps lesz a Microsoft térképeinek az alapja, várhatóan integrálják a Bing Mapsbe és az adCenter hirdetési platformba is.

A piac üdvözölte az együttműködést, ugyanakkor az elemzők úgy vélik, hogy mindez nem elegendő, a Nokiának még nagyon sokat kell tennie annak érdekében, hogy egyáltalán megtarthassa folyamatosan gyengülő piaci pozícióit. A Nokiának végre kell hajtani azokat a belső átalakítási folyamatokat, amelyeket a kiszivárgott dokumentumban Stephen Elop vezérigazgató a cég további fejlődésének feltételeként jellemzett, és kijelentette, hogy a Nokia fejlesztési részlegeit a szilíciumvölgybe kívánja költöztetni, hogy közvetlen tapasztalatokra tegyenek szert. Az okostelefon és tablet szegmensről a Microsoft is lemaradt, ezért számára is nagy lehetőség a visszakapaszkodáshoz az együttműködés.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés