Hivatalosan is egymásé a Nokia és a Microsoft

Szerző: digibiz

Címkék: Nokia | Microsoft | okostelefon

2011.
02.11.
10:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Nem okozott meglepetést a pénteki bejelentés a Nokia és a Microsoft egymásra találásól. Már egy hete kiszivárgott a Nokia részéről, hogy feladja a saját mobil operációs rendszerét, és a Windows 7-tel megy tovább. A kiszivárogtatással a Nokia tesztelte a piacot, amely alapvetően pozitívan reagálta le az együttműködés bejelentését, de további jelentős lépéseket várnak.

Az elemzők már hetek óta azon törték a fejüket, hogy mit kezd magával az egyre nehezebb helyzetbe kerülő Nokia. Már ezekben az elemzésekben felmerült, hogy az egyik megoldás az lehet, ha a mobilgyártó feladja saját fejlesztésű mobiltelefon operációs rendszerének, a piacilag teljesen sikertelen Symbiannak a fejlesztését és másik partnert is választ. Világos volt, hogy az egyik partner a Microsoft lehet.

A sejtések végül beigazolódtak, a Nokia és a Microsoft, Stephan Elop és Steve Ballmer vezérigazgatók közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a finn mobilgyártó okostelefonjait ezentúl a Windows Phone 7 operációs rendszer szolgálja ki, szolgáltatásai ráépíti a Microsoft Bing nevű keresőmotorjára.

A tervek szerint a Nokia szoftverboltja beépül a Microsoft Marketplace-be. Ugyanakkor a Nokia Maps lesz a Microsoft térképeinek az alapja, várhatóan integrálják a Bing Mapsbe és az adCenter hirdetési platformba is.

A piac üdvözölte az együttműködést, ugyanakkor az elemzők úgy vélik, hogy mindez nem elegendő, a Nokiának még nagyon sokat kell tennie annak érdekében, hogy egyáltalán megtarthassa folyamatosan gyengülő piaci pozícióit. A Nokiának végre kell hajtani azokat a belső átalakítási folyamatokat, amelyeket a kiszivárgott dokumentumban Stephen Elop vezérigazgató a cég további fejlődésének feltételeként jellemzett, és kijelentette, hogy a Nokia fejlesztési részlegeit a szilíciumvölgybe kívánja költöztetni, hogy közvetlen tapasztalatokra tegyenek szert. Az okostelefon és tablet szegmensről a Microsoft is lemaradt, ezért számára is nagy lehetőség a visszakapaszkodáshoz az együttműködés.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Itthon a repülőjegyek és hotelek árait összevető szájtok kora még nem jött el, de a műszaki cikkek, újabban pedig a drogériai termékek és élelmiszerek árai már számtalan portálon összemérhető. Megnéztük, hogyan és milyen elszámolás alapján működnek ezek az oldalak.

Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét Az árösszehasonlító oldalak dobják meg a webshopok bevételét

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés