Imára szólít az okostelefon

Szerző: digibiz Forrás: MTI/ digibiz.hu

Címkék: high-tech | ramadán | vallás

2010.
08.12.
11:45

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Már több alkalommal beszámoltunk róla, hogy a mindennapi életünket miben segítik a számítástechnikai vívmányok, és természetesen ez alól nem lehet kivétel a vallás gyakorlása sem. Így aztán nem kellett sokat várni, hogy megérkezzenek azok a szoftverek, melyek az iszlám hívőknek segítenek betartani a szigorú vallási szabályokat.

Az okostelefonokra tölthető, muszlimoknak szánt programok nem csupán ramadánkor könnyítik meg a muszlimok életét. A vallási témájú alkalmazásokkal az idegen helyen járó hívő néhány kattintással keresheti meg a legközelebbi mecsetet, de listát készíthet azokról az áruházakról is, ahol a vallási előírásoknak megfelelő élelmiszereket értékesítenek. A napi imák arab szövegének helyes kiejtését is szoftver segíti, miközben egy másik program a Koránból elolvasott oldalakat tartja számon.
   
Ezek a szoftverek elsősorban az Egyesült Államokban népszerűek, mert az amerikai mecsetekben a muzulmán országokkal ellentétben nincsenek külső hangszórók, amelyeken keresztül a napi imára szólítják a híveket. Az Apple és a Nokia készülékekre letölthető alkalmazások egy része ingyenes, és van, amiért mindössze néhányszáz forintnak megfelelő összeget kérnek. A számítástechnika fejlődése ellenére a Gergely-naptár szerint minden évben tizenegy nappal korábban kezdődő ramadán sem egységes.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés