Hiányzó fejlesztések végre a Facebook-on

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: Facebook

2011.
08.24.
14:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A legnagyobb közösségi oldal egy sor újítást jelentett be, melyekkel mostantól sokkal egyértelműbb lesz, mit láthatnak mások abból, amit megosztunk a profilunkon keresztül.

Ami talán a legfontosabb az összes változás közül, az az, hogy végre a felhasználó döntheti el, hogy engedélyezi-e azt, hogy profilján megjelenjen egy kép melyen egy ismerőse bejelölte. Eddig úgy kellett leszedegetni a nemkívánt tag-eket, mostantól viszont egyszerűen ignorálhatjuk ezeket azelőtt, hogy láthatóak lennének a személyes oldalunkon. Ez egyébként nem csak a fotókkal, de akkor is működik, ha egy bejegyzésben jelölnek be minket.

Más változások egyértelműbbé teszik azt, hogy valójában kik láthatják a tartalmainkat. Ez főleg az új Facebook felhasználók segítségére lesz, de a korábbiaknak is adhat támpontot. Például az eddigi "everyone" kifejezést lecserélik "public-ra", mert eddig sokan nem voltak tisztában vele, hogy az everyone nem csak a Facebook közösséget jelenti, hanem az egész internetet. Innentől azt, hogy ki láthat egy adott tartalmat így választhatjuk meg: "friends", "public", "custom", ráadásul a beállítást egyből a post-nál láthatjuk, módosíthatjuk, nem kell átrágni magunkat az összes biztonsági beállításon. Ugyanígy a státuszunk esetében is megválasztható, hogy kik láthassák azt, egy legördülő menü segítségével. Továbbá mostantól azt is ellenőrizhetjük, hogy kik, hogyan látják a profilunkat a "View Profile As" gombbal. 

A fentiekben talán volt pár ismerős dolog, nem véletlen, hiszen a Google Plus-ban már egyből eldönthető volt, hogy amit kiteszünk az oldalunkra azt kikkel osztjuk meg, még a körök mellett is. A Facebook-tól sokan és sokszor követelték már ezeket a változtatásokat, melyek most végre bekövetkeztek. Főleg a fotók bejelölgetésével voltak az embereknek problémái, de a Facebook Places is okozott gondokat, melyben szintén módosítottak azon, hogyan lehet bejelölni, milyen helyen, kik tartózkodnak. Valószínűleg, hogy az adatvédelem iránti egyre növekvő igény, és az, hogy a Google Plus-nál ez volt az egyik fő érv a Facebook-kal szemben, együtt ösztönözte a legnagyobb közösségi oldalt, hogy lépjen, és a felhasználók igényei szerint módosítson az oldal biztonsági szabályain, lehetőségein.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés