Hiányzó fejlesztések végre a Facebook-on

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: Facebook

2011.
08.24.
14:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A legnagyobb közösségi oldal egy sor újítást jelentett be, melyekkel mostantól sokkal egyértelműbb lesz, mit láthatnak mások abból, amit megosztunk a profilunkon keresztül.

Ami talán a legfontosabb az összes változás közül, az az, hogy végre a felhasználó döntheti el, hogy engedélyezi-e azt, hogy profilján megjelenjen egy kép melyen egy ismerőse bejelölte. Eddig úgy kellett leszedegetni a nemkívánt tag-eket, mostantól viszont egyszerűen ignorálhatjuk ezeket azelőtt, hogy láthatóak lennének a személyes oldalunkon. Ez egyébként nem csak a fotókkal, de akkor is működik, ha egy bejegyzésben jelölnek be minket.

Más változások egyértelműbbé teszik azt, hogy valójában kik láthatják a tartalmainkat. Ez főleg az új Facebook felhasználók segítségére lesz, de a korábbiaknak is adhat támpontot. Például az eddigi "everyone" kifejezést lecserélik "public-ra", mert eddig sokan nem voltak tisztában vele, hogy az everyone nem csak a Facebook közösséget jelenti, hanem az egész internetet. Innentől azt, hogy ki láthat egy adott tartalmat így választhatjuk meg: "friends", "public", "custom", ráadásul a beállítást egyből a post-nál láthatjuk, módosíthatjuk, nem kell átrágni magunkat az összes biztonsági beállításon. Ugyanígy a státuszunk esetében is megválasztható, hogy kik láthassák azt, egy legördülő menü segítségével. Továbbá mostantól azt is ellenőrizhetjük, hogy kik, hogyan látják a profilunkat a "View Profile As" gombbal. 

A fentiekben talán volt pár ismerős dolog, nem véletlen, hiszen a Google Plus-ban már egyből eldönthető volt, hogy amit kiteszünk az oldalunkra azt kikkel osztjuk meg, még a körök mellett is. A Facebook-tól sokan és sokszor követelték már ezeket a változtatásokat, melyek most végre bekövetkeztek. Főleg a fotók bejelölgetésével voltak az embereknek problémái, de a Facebook Places is okozott gondokat, melyben szintén módosítottak azon, hogyan lehet bejelölni, milyen helyen, kik tartózkodnak. Valószínűleg, hogy az adatvédelem iránti egyre növekvő igény, és az, hogy a Google Plus-nál ez volt az egyik fő érv a Facebook-kal szemben, együtt ösztönözte a legnagyobb közösségi oldalt, hogy lépjen, és a felhasználók igényei szerint módosítson az oldal biztonsági szabályain, lehetőségein.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés