Helyi akciók az Amazontól

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: Amazon

2011.
08.29.
10:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon kiterjeszti a helyi akciókkal foglalkozó oldalát New York-ra és más városokra Amerikában. Azt várják, hogy az emberek úgy rákapnak majd az ajánlatokra, mint a Groupon esetében, bár az mostanában veszteséget produkált.

Az AmazonLocal 10 államon belül 30 helyen fog működni, miután júniustól Boise-ban tesztelték a szolgáltatást. Persze ez a szám még mindig elenyésző a hasonló szolgáltatást működtető LivingSocial-höz vagy a már említett Groupon-hoz képest, de látszik belőle, hogy az Amazon az online kereskedelem minden területén jelen akar lenni. A helyi akciókkal foglalkozó oldalak pedig a leggyorsabban növekvő szegmensét jelentik az online piacnak. A Groupon egyébként nemrég veszteségei miatt arra kényszerült, hogy lépítse kínai vállalatát.

Mike George az AmazonLocal igazgatója szerint a szolgáltatás elindítása természetes lépés volt az Amazon számára, hiszen a cég mindig abban akarta segíteni a vásárlókat, hogy minél egyszerűbben megtalálják a terméket, amit keresnek. Míg világszerte az Amazonnak több mint 144 millió aktív felhasználója van, arról nincsen adat, mennyien használják az AmazonLocalt. George azonban elmondta, hogy a szolgáltatás hamarosan érkezik több new york-i területre, Orlandoba, és Charlotte-ba is, amellett, hogy már Los Angeles, Chicago és Seattle több körzetében működik.

Mivel az Amazon sok pénzt fektetett már be a LivingSocial-be, nem véletlen, hogy az AmazonLocal legtöbb ajánlata onnan jön. New Yorban például 50, vagy 100 dolláros értékben válthat be a felhasználó kupont egy török étkezdében, vagy 13 dollárrt kaphat süteményt egy cukrászdában. Jelenleg tehát valóban a helyi üzletekre koncentrálnak, de George azt mondja, később az Amazon.com-on keresztül is lesznek majd akcióik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Vatera vagy Teszvesz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés