Helyi akciók az Amazontól

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: Amazon

2011.
08.29.
10:22

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon kiterjeszti a helyi akciókkal foglalkozó oldalát New York-ra és más városokra Amerikában. Azt várják, hogy az emberek úgy rákapnak majd az ajánlatokra, mint a Groupon esetében, bár az mostanában veszteséget produkált.

Az AmazonLocal 10 államon belül 30 helyen fog működni, miután júniustól Boise-ban tesztelték a szolgáltatást. Persze ez a szám még mindig elenyésző a hasonló szolgáltatást működtető LivingSocial-höz vagy a már említett Groupon-hoz képest, de látszik belőle, hogy az Amazon az online kereskedelem minden területén jelen akar lenni. A helyi akciókkal foglalkozó oldalak pedig a leggyorsabban növekvő szegmensét jelentik az online piacnak. A Groupon egyébként nemrég veszteségei miatt arra kényszerült, hogy lépítse kínai vállalatát.

Mike George az AmazonLocal igazgatója szerint a szolgáltatás elindítása természetes lépés volt az Amazon számára, hiszen a cég mindig abban akarta segíteni a vásárlókat, hogy minél egyszerűbben megtalálják a terméket, amit keresnek. Míg világszerte az Amazonnak több mint 144 millió aktív felhasználója van, arról nincsen adat, mennyien használják az AmazonLocalt. George azonban elmondta, hogy a szolgáltatás hamarosan érkezik több new york-i területre, Orlandoba, és Charlotte-ba is, amellett, hogy már Los Angeles, Chicago és Seattle több körzetében működik.

Mivel az Amazon sok pénzt fektetett már be a LivingSocial-be, nem véletlen, hogy az AmazonLocal legtöbb ajánlata onnan jön. New Yorban például 50, vagy 100 dolláros értékben válthat be a felhasználó kupont egy török étkezdében, vagy 13 dollárrt kaphat süteményt egy cukrászdában. Jelenleg tehát valóban a helyi üzletekre koncentrálnak, de George azt mondja, később az Amazon.com-on keresztül is lesznek majd akcióik.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Menő a netes TV

Egyre többen néznek televíziót internetes platformon, ám messze még az idő, amikor a felhasználók minden tekintetben e verzió mellett teszik majd le voksukat. Az online tévézés ettől függetlenül máig kiaknázatlan reklámlehetőségeket rejt.

Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének Az online tévénézők a jelenleginél több reklámot is eltűrnének

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés