Helyet cserélt a Google és a Microsoft

Szerző: digibiz Forrás: Bloomberg.com

Címkék: Google | Microsoft

2012.
10.02.
13:11

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google maga mögé szorította a Microsoftot, és így a világ második legnagyobb technológiai vállalata lett.

A New York-i tőzsdén 1%-ot növekedett a Google, így a vállalat értéke több mint 249 milliárd dollár. Eközben a Microsoft 1%-ot visszaesett, amely már csak a második legnagyobb tech-cég. 

Az elmozdulás elsősorban annak köszönhető, hogy a Google immár nem csak a világ legnépszerűbb keresője, hanem a legelterjedtebb mobil operációs rendszer is a nevéhez kötődik. Ugyanakkor sokat számított az is, hogy visszaszorult a Microsoft uralta PC ipar. 

Csupán az Apple előzi meg a Google-t, előbbi értéke több mint 618 milliárd dollár. Még 2010-ben szorította maga mögé a Microsoftot, amikor világszerte egyre jobban elterjedt az iPhone és az iPad használata.

A ComScore adatai szerint a Google az Egyesült Államok kereső piacának 66 százalékát uralja, míg a Microsoft óriási különbséggel, 16%-kal a második. Hirdetések terén jó úton halad afelé, hogy átvegye a vezetést a Facebooktól, bár mobil hirdetésekben még mindig első Amerikában. 

Ezzel egyidőben, a második negyedévben az okostelefonok 64%-án Android futott, amely egy évvel korábban még csak 43% volt. Az Apple iOS szoftvere 19%-kal követi, míg a Microsoft 2,7%-kal a harmadik. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

iWiW vagy myVip?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés