Itthon a weben nem az Apple vezet

Szerző: digibiz Forrás: TechCrunch.com / Digibiz.hu

Címkék: Apple | iPhone 4 | iPad | Samsung | webáruház

2011.
01.01.
13:20

2 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Míg az Egyesült Államokban az iPad és az iPhone 4 a legkeresettebb termék az eBay-en, addig hazánkban az Apple készülékei nem szerepelnek a két meghatározó műszaki áruház toplistáján. Magyarországon inkább a Samsung készülékeit keresik a vásárlók.

2010-ben az Egyesült Államokban az iPad és az iPhone 4 volt a legnépszerűbb termék, legalábbis az eBay keresési adatai alapján. Ezzel szemben hazánkban az edigital.hu első tíz legnézettebb termékei között nem szerepel az Apple tabletje, iPhone4-et nem árul az online kereskedő.
 
Az ebolt.hu összes termékkategóriát magába foglaló tízes listáján sem szerepel az iPhone vagy az iPad, holott mindkettőt árusítja az egyik legrégebbi online műszaki áruház, úgy tűnik hazánkban leginkább háztartási készülékeket keresnek a vásárlók, csupán a Samsung Galaxy Tab került fel a lista kilencedik helyére. Az androidos tabletet több, mint 228 ezer forintért árulják, míg az iPhone 4-et picivel drágábban, 249 ezer forintért, az iPad-et pedig 254 ezer forintért.
 
Az Extreme Digital webáruházában fényképezőgépek közül legtöbben a Samsung kisméretű gépét keresik, de a Canon fényképezői is nagyon népszerűek, ugyanis azok közül öt is felkerült a tízes listára. Magyarországon elsősorban az olcsóbb árkategóriájú, néhány tízezer forintos Samsung és Nokia mobiltelefonokat vásárolják a webes áruházban, de a HTC Desire egyetlen drágább készülékként bekerült az első öt közé. Számítástechnikai termékek közül leggyakrabban router-t keresnek a vásárlók.
 
A Samsung a televíziók körében is tarolt, mert 5 általuk gyártott készülék is felkerült a top 10-es listára. Ugyanez már nem mondható el a notebook-jaikról, mert azok közül egy sem ért el magas látogatottságot, inkább Dell, HP, vagy Asus-t vásárolnak a felhasználók.

Az Árukereső.hu nem toplistaszerűen közli a legnépszerűbb termékeit, de ott már ötödikként szerepel az iPhone 4. Noha itt még messze van a vásárlás, mert az oldalon csak az árakat lehet összevetni egymással. Az Árgép.hu oldalán pedig a látogatók Samsung televíziókat keresnek a leggyakrabban az ötvenes lista alapján. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Magyarországon az iPhone értékesítése alapvetően a mobiltársaságoknál történik, ezekről egyelőre nincsenek adataink.
 
Az eBay oldalán több, mint 2 milliárd amerikai termék található. A keresések alapján kimutatható, hogy mire vágynak leginkább a vásárlók. A tengerentúlon az Apple termékeit a Nintendo Wii Games, a Nintendo DS, és a Playstation 3 követi - írja a TechCrunch.com.
 
Ez a lista azonban nem egyezik meg teljesen azzal, amit végül meg is vesznek a felhasználók. A legtöbbet vásárolt termékek listáját az iPhone4 vezeti, ám az iPad csak az ötödik helyen van. Ugyanakkor az Amazon.com toplistájára egyik termék sem került fel. Korábban megírtuk, hogy náluk a Kindle vezeti az eladásokat.

    
2 hozzászólás 

2011.
01.03.
21:09

digibiz.hu
Tisztelt Lugicar!
Jogos a felvetés, bár nem az volt a célunk, hogy összehasonlítást tegyünk, hanem, hogy nézzük meg, hogy itthon melyek voltak a legnépszerűbb termékek. De levontunk hibás következtetéseket. Ezeket javítjuk. És megpróbáljuk megtudni az Apple készülékek hazai eladási statisztikáit.

Üdvözlettel,

A Szerk.

2

2011.
01.03.
13:58

Luigicar
Nem kellene kicsit tájékozódni, mielőtt egy ilyen cikket megír valaki? Hazánkban, mivel hivatalosan nem lehet függetlenül beszerezni iPhone-t, így teljesen értelmetlen az összehasonlítás. (mindkét portálon cirka 50-80e forinttal magasabb az ára, mint az ára azokban az országokban, ahol hivatalosan is lehet kapni. Lehet, hogy nem ezt a két portált kellett volna megkérdezni, hanem a mobilszolgáltatókat, (iPhone) vagy a hivatalos Apple resellereket. (iPad) Mésrészről hogyan lehet a Galaxy tabot és az iPhone 4-t összehasonlítani ár szempontjából? Az egyik egy tablet, a másik pedig smartphone.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Nők a neten

Az Ipsos-Gemius SA adatai szerint a legmagasabb arányban a Barátikör.com közösségi oldalon vannak jelen a hölgyek 55,16%-kal, míg a Facebook-on a magyar felhasználók 53%-a nő.

A nők és az internet kapcsolata A nők és az internet kapcsolata

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés