Hazánk sem teljesítettette az audiovizuális médiaszolgáltatásra tett vállalását

Szerző: digibiz Forrás: IT Business

Címkék: Unió | mobil tv | digitális műsor

2010.
06.28.
10:42

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Tizenkét uniós tagállamot - köztük Magyarországot - szólított fel az Európai Bizottság, hogy teljesítsék az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló EU-irányelv alapján fennálló kötelezettségeiket.

Késlekedik Magyarország a brüsszeli audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv teljesítésével. Igaz, az Európai Bizottság további 11 tagállamot is figyelmeztetett, amiért nem tettek eleget jogharmonizációs kötelezettségüknek, Ausztria, Ciprus, Észtország, Finnország, Görögország, Magyarország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Portugália és Szlovénia kapott figyelmeztetést - írja az IT Business.

A 2007. végén elfogadott uniós irányelv ugyanis a digitális korszak kihívásainak megfelelően korszerűsíti a műsorszórásra vonatkozó uniós szabályokat, valamint az európai tévénézők jogi védelme érdekében szabályoz bizonyos szolgáltatásokat, mint például az internetes televíziózást, a lekérhető videoszolgáltatásokat és a mobiltelevíziózást. A tagállamoknak 2009. december 19-ig kellett átültetniük az irányelvet a nemzeti jogba, ám az említett 12 tagállam eddig nem teljesítette az előírásokat.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés