Hatmilliárdért kelt el a Netrisk.hu

Szerző: digibiz Forrás: vg.hu

Címkék: beruházás | weboldal | netrisk.hu

2010.
07.01.
16:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Ma jelentették be a hazai legnagyobb internetes kiskereskedelmi vételt; az Enterprise Investors első magyarországi befektetése a Netrisk.hu 6,4 milliárd forintos (23 millió euróért) többségi tulajdonának megvétele volt.


Friss cikkünk a témában! A Netrisk.hu megéri a pénzét - utána jártunk miért

A tranzakciót bejelentő sajtótájékoztatón Dariusz Prończuk, az Enterprise Investors (EI) ügyvezető partnere és igazgatósági tagja elmondta, hogy az első magyarországi befektetéshez 3 év szakmai munka kellett, melynek eredményeképpen a társaság többségi - a Világgazdaság információi szerint 80 százaléknyi - tulajdont szerzett a Netrisk.hu működtetőjében 23 millió euró (6,4 milliárd forint) értékben.

Prończuk elmondta, hogy az EI-t is meglepetésként érte, hogy ők hajthatták végre az eddigi legnagyobb, internetes kiskereskedelemmel foglalkozó felvásárlást Magyarországon. A Netrisk.hu alapítója a cég kisebbségi tulajdonosa marad, valamint továbbra is szerepet vállal a társaság működtetésében. Tüske Tamás, az Enterprise Investors országigazgatója szerint a Netrisket kiváló befektetés, hiszen a vállalatnak számos olyan aspektusa van, ami vonzóvá teszi egy magántőke befektető számára. Ezt a vezető a Netrisk utóbbi 3 évben produkált folyamatos növekedésével támasztotta alá.

Haraszti Zsoltot egyelőre nem értük el, de a későbbiekben mindenképpen kifejtjük a példátlan vétel körülményeit.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés