Hatalmasat hibázott a Google

Szerző: digibiz Forrás: Technet.hu / digibiz.hu

Címkék: Google

2010.
11.04.
15:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Súlyos hibát vétett a Google az amerikai törvényhozási választásokon, ugyanis a cég ingyenes alkalmazásával mintegy egymillió embert irányított rossz szavazókörbe. Ezzel lehetséges, hogy sokan elestek a szavazás lehetőségétől. Nem csak ezzel a térképes fejlesztéssel gyűlt meg mostanában a Google baja, mert a Street View ellen is gyakoriak a panaszok.

A Google térkép-alapú szolgáltatást készített az amerikai törvényhozási választások alkalmából, melynek segítségével a felhasználó gyorsan megtalálhatta, hol van a számára kijelölt szavazóhelyiség. Csakhogy az alkalmazás hibás volt, és rengeteg embert rossz helyre küldött. Az Aristotle politikai technológiákkal foglalkozó magáncég adatai szerint 12 állam mintegy 727 ezer háztartása látta kárát a hibának. Azt egyébként nem lehet tudni, hogy pontosan hány ember szavazását hiúsította meg a hiba, feltételezések szerint azokra volt hatással, akik a nap végén mentek el szavazni, mert így már nem maradt idejük átmenni a helyes szavazóhelyiségbe.

AFP fotoA választási app egyébként nagyon népszerű volt, nem csak mobilokon, de weboldalakon - például a Facebookon is - megtalálható. Az egyelőre nem világos, a Google hogyan tévedhetett ekkorát. A Google szóvivője aznap, mikor a hibára fény derült, elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, pontosabban azon, hogy az alkalmazás megbízható eredményeket adjon a felhasználók számára. Ennek érdekében felhívták a használók figyelmét arra, hogy ha bármi hibát tapasztalnak, akkor egy erre kialakított gomb segítségével azonnal jelentsék azt. Egy nappal később azonban az Aristotle cég vizsgálatának eredményeire a Google már nem volt hajlandó reagálni.
 
Nem ez volt az első eset, amikor a modern technikával felturbózott helykereséssel meggyűlt a baja a Google-nek. Talán a legproblémásabb fejlesztésük a Street View elnevezésű utcanézegető. Rengeteg panasz érkezett már ellene, nemrég el is ismerték, hogy a városokban működő nyílt wifi-hálózatok paramétereit is rögzítették. "Mihelyt értesültük a problémáról, leállítottuk a StreetView-autókat, külön hálózatokon elkülönítettük az adatokat, amelyeket azonnal lekapcsoltunk, hogy elérhetetlenné tegyük őket" - közölte akkor a Google. Ennek ellenére az adatgyűjtés kapcsán az elmúlt hónapokban több országban is vizsgálat indult a cég ellen.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés