Hatalmasat hibázott a Google

Szerző: digibiz Forrás: Technet.hu / digibiz.hu

Címkék: Google

2010.
11.04.
15:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Súlyos hibát vétett a Google az amerikai törvényhozási választásokon, ugyanis a cég ingyenes alkalmazásával mintegy egymillió embert irányított rossz szavazókörbe. Ezzel lehetséges, hogy sokan elestek a szavazás lehetőségétől. Nem csak ezzel a térképes fejlesztéssel gyűlt meg mostanában a Google baja, mert a Street View ellen is gyakoriak a panaszok.

A Google térkép-alapú szolgáltatást készített az amerikai törvényhozási választások alkalmából, melynek segítségével a felhasználó gyorsan megtalálhatta, hol van a számára kijelölt szavazóhelyiség. Csakhogy az alkalmazás hibás volt, és rengeteg embert rossz helyre küldött. Az Aristotle politikai technológiákkal foglalkozó magáncég adatai szerint 12 állam mintegy 727 ezer háztartása látta kárát a hibának. Azt egyébként nem lehet tudni, hogy pontosan hány ember szavazását hiúsította meg a hiba, feltételezések szerint azokra volt hatással, akik a nap végén mentek el szavazni, mert így már nem maradt idejük átmenni a helyes szavazóhelyiségbe.

AFP fotoA választási app egyébként nagyon népszerű volt, nem csak mobilokon, de weboldalakon - például a Facebookon is - megtalálható. Az egyelőre nem világos, a Google hogyan tévedhetett ekkorát. A Google szóvivője aznap, mikor a hibára fény derült, elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, pontosabban azon, hogy az alkalmazás megbízható eredményeket adjon a felhasználók számára. Ennek érdekében felhívták a használók figyelmét arra, hogy ha bármi hibát tapasztalnak, akkor egy erre kialakított gomb segítségével azonnal jelentsék azt. Egy nappal később azonban az Aristotle cég vizsgálatának eredményeire a Google már nem volt hajlandó reagálni.
 
Nem ez volt az első eset, amikor a modern technikával felturbózott helykereséssel meggyűlt a baja a Google-nek. Talán a legproblémásabb fejlesztésük a Street View elnevezésű utcanézegető. Rengeteg panasz érkezett már ellene, nemrég el is ismerték, hogy a városokban működő nyílt wifi-hálózatok paramétereit is rögzítették. "Mihelyt értesültük a problémáról, leállítottuk a StreetView-autókat, külön hálózatokon elkülönítettük az adatokat, amelyeket azonnal lekapcsoltunk, hogy elérhetetlenné tegyük őket" - közölte akkor a Google. Ennek ellenére az adatgyűjtés kapcsán az elmúlt hónapokban több országban is vizsgálat indult a cég ellen.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés