Hatalmasat hibázott a Google

Szerző: digibiz Forrás: Technet.hu / digibiz.hu

Címkék: Google

2010.
11.04.
15:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Súlyos hibát vétett a Google az amerikai törvényhozási választásokon, ugyanis a cég ingyenes alkalmazásával mintegy egymillió embert irányított rossz szavazókörbe. Ezzel lehetséges, hogy sokan elestek a szavazás lehetőségétől. Nem csak ezzel a térképes fejlesztéssel gyűlt meg mostanában a Google baja, mert a Street View ellen is gyakoriak a panaszok.

A Google térkép-alapú szolgáltatást készített az amerikai törvényhozási választások alkalmából, melynek segítségével a felhasználó gyorsan megtalálhatta, hol van a számára kijelölt szavazóhelyiség. Csakhogy az alkalmazás hibás volt, és rengeteg embert rossz helyre küldött. Az Aristotle politikai technológiákkal foglalkozó magáncég adatai szerint 12 állam mintegy 727 ezer háztartása látta kárát a hibának. Azt egyébként nem lehet tudni, hogy pontosan hány ember szavazását hiúsította meg a hiba, feltételezések szerint azokra volt hatással, akik a nap végén mentek el szavazni, mert így már nem maradt idejük átmenni a helyes szavazóhelyiségbe.

AFP fotoA választási app egyébként nagyon népszerű volt, nem csak mobilokon, de weboldalakon - például a Facebookon is - megtalálható. Az egyelőre nem világos, a Google hogyan tévedhetett ekkorát. A Google szóvivője aznap, mikor a hibára fény derült, elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, pontosabban azon, hogy az alkalmazás megbízható eredményeket adjon a felhasználók számára. Ennek érdekében felhívták a használók figyelmét arra, hogy ha bármi hibát tapasztalnak, akkor egy erre kialakított gomb segítségével azonnal jelentsék azt. Egy nappal később azonban az Aristotle cég vizsgálatának eredményeire a Google már nem volt hajlandó reagálni.
 
Nem ez volt az első eset, amikor a modern technikával felturbózott helykereséssel meggyűlt a baja a Google-nek. Talán a legproblémásabb fejlesztésük a Street View elnevezésű utcanézegető. Rengeteg panasz érkezett már ellene, nemrég el is ismerték, hogy a városokban működő nyílt wifi-hálózatok paramétereit is rögzítették. "Mihelyt értesültük a problémáról, leállítottuk a StreetView-autókat, külön hálózatokon elkülönítettük az adatokat, amelyeket azonnal lekapcsoltunk, hogy elérhetetlenné tegyük őket" - közölte akkor a Google. Ennek ellenére az adatgyűjtés kapcsán az elmúlt hónapokban több országban is vizsgálat indult a cég ellen.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés