Használjuk, de utáljuk a Facebookot

Szerző: digibiz Forrás: PCWorld.com

Címkék: Facebook

2011.
07.20.
12:40

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Bár a Facebook még mindig a legnépszerűbb közösségi oldal, felhasználói nem túl elégedettek a működésével, így a Google Plus megjelenése komoly veszélyt jelenthet Zuckerberg számára.

Az amerikai vásárlók elégedettségi indexe (ACSI) szerint a Facebook ugyan még mindig a lista legalján van, de jobban teljesített mint tavaly. Akkor 64 pontot értek el a százas skálán, így a lista végén mint legkevésbé kedvelt technológiai vállalat szerepeltették magukat abban az 5 százalékban, amilyen cégekkel leginkább elégedetlenek voltak a fogyasztók. Bár a Facebook monopol helyzetben van a közösségi hálózatok területén, a szakértők szerint nem ülhetnek a babérjaikon, ha ilyen magas az elégedetlenség, mert ilyenkor egy kicsi is elég, hogy a felhasználók átpártoljanak máshoz. Főleg most, hogy akadt egy a Google miatt hatalmas potenciális felhasználói bázissal rendelkező kihívó.

A Facebook tavalyi 64 pontja helyett idén 66 pontot kapott az ACSI-en, de jobban oda kell figyelniük a felhasználók igényeire, hogy ez növekedhessen, és azért is, ha a Google folytatja már jól bevált felhasználóbarát statisztikáját a Google+ esetében is. Nem elég csak a technikai fejlesztésekkel foglalkozni, amelyek egyébként folyamatosan a közösségi hálózatnál. A közösségi oldalak kategóriájában a legkedveltebb a Wikipedia lett 78 ponttal, második a YouTube 74-gyel. A tavaly még helyet kapó MySpace kiesett a rangsorolásból, mert túl kevés eredményben jelent meg. A mostanra tízmillió felhasználóval rendelkező Google+ pedig későn indult ahhoz, hogy szerepeljen a kategóriában.

A keresők között még mindig a Google vezet, és három ponttal 83-ra növelte eredményét. Mögötte azonban szorosan ott van a Microsoft keresője a Bing is 82 ponttal, ami sokat erősödött a tavalyi 77-hez képest. Ez azt is mutatja, hogy a Microsoft valóban nagy erőket fordít arra, hogy egy szintre hozza keresőjét a Google-lal. Az internetes cégek értékelése egyébként általánosan 2,6 százalékkal lett kedvezőbb idén.
    
1 hozzászólás 

2011.
07.21.
12:54

Krisztián
Nekem szinte minden ismerősöm használja, de egyikük sem utálja, és én sem, sőt egyenesen szeretem a Facebook-ot.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés