Használjuk, de utáljuk a Facebookot

Szerző: digibiz Forrás: PCWorld.com

Címkék: Facebook

2011.
07.20.
12:40

1 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Bár a Facebook még mindig a legnépszerűbb közösségi oldal, felhasználói nem túl elégedettek a működésével, így a Google Plus megjelenése komoly veszélyt jelenthet Zuckerberg számára.

Az amerikai vásárlók elégedettségi indexe (ACSI) szerint a Facebook ugyan még mindig a lista legalján van, de jobban teljesített mint tavaly. Akkor 64 pontot értek el a százas skálán, így a lista végén mint legkevésbé kedvelt technológiai vállalat szerepeltették magukat abban az 5 százalékban, amilyen cégekkel leginkább elégedetlenek voltak a fogyasztók. Bár a Facebook monopol helyzetben van a közösségi hálózatok területén, a szakértők szerint nem ülhetnek a babérjaikon, ha ilyen magas az elégedetlenség, mert ilyenkor egy kicsi is elég, hogy a felhasználók átpártoljanak máshoz. Főleg most, hogy akadt egy a Google miatt hatalmas potenciális felhasználói bázissal rendelkező kihívó.

A Facebook tavalyi 64 pontja helyett idén 66 pontot kapott az ACSI-en, de jobban oda kell figyelniük a felhasználók igényeire, hogy ez növekedhessen, és azért is, ha a Google folytatja már jól bevált felhasználóbarát statisztikáját a Google+ esetében is. Nem elég csak a technikai fejlesztésekkel foglalkozni, amelyek egyébként folyamatosan a közösségi hálózatnál. A közösségi oldalak kategóriájában a legkedveltebb a Wikipedia lett 78 ponttal, második a YouTube 74-gyel. A tavaly még helyet kapó MySpace kiesett a rangsorolásból, mert túl kevés eredményben jelent meg. A mostanra tízmillió felhasználóval rendelkező Google+ pedig későn indult ahhoz, hogy szerepeljen a kategóriában.

A keresők között még mindig a Google vezet, és három ponttal 83-ra növelte eredményét. Mögötte azonban szorosan ott van a Microsoft keresője a Bing is 82 ponttal, ami sokat erősödött a tavalyi 77-hez képest. Ez azt is mutatja, hogy a Microsoft valóban nagy erőket fordít arra, hogy egy szintre hozza keresőjét a Google-lal. Az internetes cégek értékelése egyébként általánosan 2,6 százalékkal lett kedvezőbb idén.
    
1 hozzászólás 

2011.
07.21.
12:54

Krisztián
Nekem szinte minden ismerősöm használja, de egyikük sem utálja, és én sem, sőt egyenesen szeretem a Facebook-ot.

1

 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés