Hárommilliárd internetező 2015-re

Szerző: digibiz Forrás: Cisco

Címkék: internet | felmérés

2011.
06.02.
14:51

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Cisco legutóbbi felmérése szerint az internet éves forgalma 2015-re megnégyszereződhet, az évek óta tartó növekedés tehát folyamatos.

A Cisco Visual Networking Index előrejelzése azt mutatja, hogy 2015-ben minden emberre előre láthatólag legalább két hálózati eszköz jut majd. Másodpercenként pedig akár egymillió percnyi videóforgalom is keletkezhet a világhálón. Ez 674 teljes napnyi videóforgalmat jelent. 

A világ népességének több mint 40 százaléka, nagyjából 3 milliárd ember fogja majd használni az internetet 4 év múlva. Ebben a 4 éves időszakban Közép-Kelet-Európában a mostani ötszörösére nő majd az IP forgalom, ami 39%-os összesített átlagos éves növekedési rátának felel meg. 2015-re ezen a területen kétóránként nagyobb adatforgalom bonyolódik majd le, mint az eddig valaha készített mozifilmek gigabájtra átszámított összesített értéke. Szintén ennek a régiónak a mobil eszközeinek adatforgalma 42-szeresére nő, ami 111%-os összesített átlagos éves növekedési rátának felel meg.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

ADSL vagy mobilnet?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés