Hárommilliárd internetező 2015-re

Szerző: digibiz Forrás: Cisco

Címkék: internet | felmérés

2011.
06.02.
14:51

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Cisco legutóbbi felmérése szerint az internet éves forgalma 2015-re megnégyszereződhet, az évek óta tartó növekedés tehát folyamatos.

A Cisco Visual Networking Index előrejelzése azt mutatja, hogy 2015-ben minden emberre előre láthatólag legalább két hálózati eszköz jut majd. Másodpercenként pedig akár egymillió percnyi videóforgalom is keletkezhet a világhálón. Ez 674 teljes napnyi videóforgalmat jelent. 

A világ népességének több mint 40 százaléka, nagyjából 3 milliárd ember fogja majd használni az internetet 4 év múlva. Ebben a 4 éves időszakban Közép-Kelet-Európában a mostani ötszörösére nő majd az IP forgalom, ami 39%-os összesített átlagos éves növekedési rátának felel meg. 2015-re ezen a területen kétóránként nagyobb adatforgalom bonyolódik majd le, mint az eddig valaha készített mozifilmek gigabájtra átszámított összesített értéke. Szintén ennek a régiónak a mobil eszközeinek adatforgalma 42-szeresére nő, ami 111%-os összesített átlagos éves növekedési rátának felel meg.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Tud különbséget tenni?

Jelenleg 500 MB-os mobilnet csomagra havi 2000 forinttól elő lehet fizetni, a 3-4 GB-os csomagok ára 4000 forint, a 7-14 GB-osaké pedig 6000 forint körül van. Ezzel párhuzamosan a vezetékes előfizetések ára sebességtől és adatmennyiségtől függően 2800 (1 GB) és 14000 forint között mozog, de van olyan csomag is, amely 4000 forint körüli összegért biztosít korlátlan hozzáférést.

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés