Hamis iPad után hamis Apple bolt

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: Apple

2011.
07.21.
11:05

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Bár az Apple hivatalosan még csak négy márkaüzletet nyitott Kínában, mégis úgy tűnik, a cég saját tudta nélkül terjeszkedik az országban.

Egy blogger fotókat mellékelve hívta fel a figyelmet arra, hogy Kunmingben van egy olyan üzlet, amely kísértetiesen hasonlít az Apple boltjaihoz, teljesen olyan a kinézete és a berendezése is. A falakon az iPad2-t reklámozták, a dolgozókat Apple egyenruhába öltöztették, és még a festés, a bútorok is pontosan megegyeztek egy hivatalos Apple márkaüzletével. A bökkenő csak az, hogy itt sohasem nyitottak márkaüzletet, és a blogger BirdAbroad szerint ez a legtökéletesebb másolat, amit valaha látott. 

Az nem tisztázott, hogy a boltot egy hivatalos viszonteladó nyitotta-e, amilyen üzletből egyébként van több mint 10 Kunmingben, vagy egy másik kiskereskedő aki Apple termékeket árul. Az biztos, hogy az üzlet nincs az Apple hivatalos viszonteladói listáján, márkaüzletek pedig csak kiemelt pontokon vannak Pekingben és Shanghaiban. 

Kínában egyébként nem lenne meglepő, hogy egy egész Apple boltot hamisítanak, amikor hamis iPhone-okkal és iPad-ekkel vannak teli sok esetben az üzletek polcai. Az Apple - mivel ez egy hatalmas piac -, természetesen terjeszkedne az ázsiai országban, tárgyalásokat folytatnak a China Mobile-lal, és további két márkaboltot nyitnának Shanghaiban és Hong Kongban. Kunming azonban nem szerepelt a tervek között. Az Apple nem nyilatkozott az ügyben.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés