Hamarosan világelső lesz az Android

Szerző: digibiz Forrás: Digibiz.hu

Címkék: Android | Apple | iPhone | Nokia | Sony Ericsson | Samsung | okostelefon

2011.
01.14.
09:15

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Android telefonok eladása az Egyesült Államokban lehagyta az iPhone-t. Globálisan nézve már csak a Nokia előzi meg, noha Kelet - Európában az Apple most kezdi utol érni a Nokiát. Használat szempontjából azonban más a helyzet, ugyanis hazánkban az internetezésben, azaz az oldalletöltéseket tekintve toronymagasan vezet az Apple készülékcsalád.

A ComScore adatai alapján az Egyesült Államokban tavaly novemberre az okostelefon tulajdonosok 26 százalékának Androidos készüléke volt, míg 25 százaléknak iPhone-ja. Ez a trend hazánkban is valószínűsíthető.

comscore.com

A Canalys jelentése szerint világszinten még mindig a Nokia az első 33 százalékos részesedéssel. 2010 harmadik negyedévében az USA-ban az Apple-nek mindössze a piac 26 százalékát sikerült megszereznie, míg az Androidnak 44 százalékát. Sőt hamarosan világelső lehet. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy több Androidos gyártó is van, például a Motorola, a Sony Ericsson, a HTC vagy a Samsung.

Az alábbi táblázatban a Gemius Ranking a mobileszközök gyártóit rangsorolja magyarországi internetezők magyar webhelyeken történő látogatásai alapján. Ebből kitűnik, hogy az Apple készülékekről lényegesen többet interneteznek, mint az egyéb gyártók okostelefonjairól. Január legelején az oldalletöltések több, mint fele, 52,23 százaléka történt Apple-ről, míg 25,6 százaléka Nokiáról, 12,57 százaléka Sony Ericssonról és mindössze 6,08 százaléka Samsungról. A HTC-ről, LG-ről, BlackBerry-ről és Motoroláról történő netezés szinte elenyésző.

rankings.hu
rankings.hu

A mobileszközöket részletesebben vizsgálva megállapították, hogy a csökkenő tendencia ellenére az iPhone-ról neteznek a legtöbbet a magyarok. 2010 májusában még 38, 46 százalékon állt, idén januárban már csak 32,05 százalékon. Az iPad viszont robbanásszerűen növekszik, tavaly májusban még csak 3,39 százalékon állt, idén januárban viszont már a böngészések 16,57 százalékát arról indították, míg az iPodot egyre ritkábban használták, januárban 3,61 százalékkal a harmadik az Apple termékei közül. Ez azonban még mindig elég volt ahhoz, hogy megelőzze a Nokia 5800-t, amiről a mobilinternetezők csupán 2,59 százalékban látogattak weboldalakat. A Nokia C3 típusú készüléke folyamatos fejlődést mutat. Noha még most is csak 2,2 százaléknál jár, de tavaly szeptemberben csupán 0,35 százalék volt.

rankings.hu
rankings.hu

A környező országokban körbenézve kiderül, hogy Csehországban az Apple tavaly év végén átvette a vezető szerepet a Nokiától, januárra pedig már 38,36 százalékban az Apple termékeit használták internetezésre, míg a Nokiának 32,82 százalékot sikerült elérnie. A Sony Ericsson jócskán lemaradva 12,45 százalékkal a harmadik. Hasonló a helyzet Szlovákiában is, ahol az Apple szintén első, bár már jóval korábban átvette a vezetést a Nokiától, mint a cseheknél, és többen is használják. Érdekesség, hogy náluk a Sony Ericsson némileg erősebb, mert 17,14 százalékkal áll a harmadik helyen.

rankings.hu

Lengyelországban még mindig a Nokia vezet, ám az előnye egyre kezd csökkenni, így várhatóan még idén ott is megtörténik a helycsere. Náluk a Nokia januárban 37,69 százalékkal az első, míg az Apple 29,93 százalékkal a második.

rankings.hu
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés