Hamar elfogyhat az elektronikus közigazgatásra szánt forrás

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu

Címkék: elektronikus kereskedelem | elektonikus ügyintézés

2010.
10.11.
16:13

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Múlt hét pénteken zárult az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program esetében az az időszak, amely során az NFÜ-höz megvalósíthatósági tanulmányokban kifejtett projektötleteket lehetett benyújtani. A 60-80 oldalas tanulmányokat az NFÜ szűri meg, és a legjobbakat továbbítja a kormány elé.

A jelenleg még mintegy 50-55 milliárdnyi összegre mintegy 20 pályázat érkezett, költségvetési szervek és állami vállalatok pályázhattak, az igényelt összeg kb. 50 milliárd forint. A fejlesztési tervek szerteágazóak, a program tartalmánál fogva alapvetően elektronikus közigazgatási szolgáltatások kialakítását és továbbfejlesztését célozzák. A 60-80 oldalas tanulmányokat az NFÜ szűri meg, és a legjobbakat továbbítja a kormány elé. A kormány döntése után indulhat meg a projektek indításának alapjául szolgáló támogatási szerződés megkötése. Információink szerint az összesen 100 milliárdnyi forrást tartalmazó programban jelenleg még mintegy 50-55 milliárd forintnyi forrás még szabadon áll, ám ha a beadott projekteket az NFÜ és a kormány megfelelőnek találja, úgy további fejlesztésekre egyelőre nem lesz lehetőség. A kormány várhatóan novemberben dönt a projektekről.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

ÜGYFÉLKAPU

Bár karbantartás miatti leállások a jövőben is várhatók, az ügyfélkapu köszöni szépen, rekord látogatottság mellett működik. A közel ötmilliárdos EU-s finanszírozású rendszer fejlesztéséről Oláh Istvánt, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú Két éven belül illeték is fizethető az ügyfélkapun keresztül - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés