Hackeres támadás a Citigroup ellen is

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: hacker | Citigroup

2011.
06.10.
14:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Citigroup csütörtökön elismerte, hogy hackerek a hitelkártyával rendelkező ügyfeleik százainak adataihoz jutottak hozzá. Ismét tehát egy nagy cyber támadás, amilyenből volt bőven az utóbbi időben, és ami a Sony-nál lassan mindennapossá válik.

A jogsértésre rutinellenőrzés során derült fény,amikor illetéktelen hozzáférést állapítottak meg a Citi Acounts Online-hoz. A Citigroup szerint a támadás körülbelül az észak-amerikai kártyás ügyfeleik egy százalékát érinthette, ami nagyjából húszezer embert jelent. A Citi nem tette közzé kik ezek a felhasználók, az adataik további védelmének érdekében. Azt sem mondták, hogy történt-e olyan eset, hogy a sértett felhasználók adataival visszaéltek, esetleg terhelték a bankszámlájukat. Viszont megnyugtatták az ügyfeleket, hogy bár a hackerek hozzáférhettek kontakt információkhoz, de a kártyák biztonsági kódjaihoz például nem.

Az elmúlt hónapokban sok hasonló hackeres támadásra volt péda nagy cégek ellen. A Sony Playstation Network-je hetekig offline volt miután hackerek rengeteg felhasználó adatait ellpoták. Azóta is folyamatosan számolnak be újabb jogsértésekről. Az RSA Security egy szerintük ennél kifinomultabb támadást szenvedett el, és a Dockheed Martin is arról adott ki közleményt, hogy sérült a rendszere hackelés miatt. Legutóbb pedig a Google email fiókok adataihoz fértek hozzá, amelyek között sok amerikai felsőbb vezető személyes adatai is megtalálhatók voltak, valószínűleg kínai cyber bűnözők.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Nők vagy Wikipédia?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés