Hackeres támadás a Citigroup ellen is

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: hacker | Citigroup

2011.
06.10.
14:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Citigroup csütörtökön elismerte, hogy hackerek a hitelkártyával rendelkező ügyfeleik százainak adataihoz jutottak hozzá. Ismét tehát egy nagy cyber támadás, amilyenből volt bőven az utóbbi időben, és ami a Sony-nál lassan mindennapossá válik.

A jogsértésre rutinellenőrzés során derült fény,amikor illetéktelen hozzáférést állapítottak meg a Citi Acounts Online-hoz. A Citigroup szerint a támadás körülbelül az észak-amerikai kártyás ügyfeleik egy százalékát érinthette, ami nagyjából húszezer embert jelent. A Citi nem tette közzé kik ezek a felhasználók, az adataik további védelmének érdekében. Azt sem mondták, hogy történt-e olyan eset, hogy a sértett felhasználók adataival visszaéltek, esetleg terhelték a bankszámlájukat. Viszont megnyugtatták az ügyfeleket, hogy bár a hackerek hozzáférhettek kontakt információkhoz, de a kártyák biztonsági kódjaihoz például nem.

Az elmúlt hónapokban sok hasonló hackeres támadásra volt péda nagy cégek ellen. A Sony Playstation Network-je hetekig offline volt miután hackerek rengeteg felhasználó adatait ellpoták. Azóta is folyamatosan számolnak be újabb jogsértésekről. Az RSA Security egy szerintük ennél kifinomultabb támadást szenvedett el, és a Dockheed Martin is arról adott ki közleményt, hogy sérült a rendszere hackelés miatt. Legutóbb pedig a Google email fiókok adataihoz fértek hozzá, amelyek között sok amerikai felsőbb vezető személyes adatai is megtalálhatók voltak, valószínűleg kínai cyber bűnözők.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Gmail vagy Thunderbird?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés