Hackeres támadás a Citigroup ellen is

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: hacker | Citigroup

2011.
06.10.
14:23

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Citigroup csütörtökön elismerte, hogy hackerek a hitelkártyával rendelkező ügyfeleik százainak adataihoz jutottak hozzá. Ismét tehát egy nagy cyber támadás, amilyenből volt bőven az utóbbi időben, és ami a Sony-nál lassan mindennapossá válik.

A jogsértésre rutinellenőrzés során derült fény,amikor illetéktelen hozzáférést állapítottak meg a Citi Acounts Online-hoz. A Citigroup szerint a támadás körülbelül az észak-amerikai kártyás ügyfeleik egy százalékát érinthette, ami nagyjából húszezer embert jelent. A Citi nem tette közzé kik ezek a felhasználók, az adataik további védelmének érdekében. Azt sem mondták, hogy történt-e olyan eset, hogy a sértett felhasználók adataival visszaéltek, esetleg terhelték a bankszámlájukat. Viszont megnyugtatták az ügyfeleket, hogy bár a hackerek hozzáférhettek kontakt információkhoz, de a kártyák biztonsági kódjaihoz például nem.

Az elmúlt hónapokban sok hasonló hackeres támadásra volt péda nagy cégek ellen. A Sony Playstation Network-je hetekig offline volt miután hackerek rengeteg felhasználó adatait ellpoták. Azóta is folyamatosan számolnak be újabb jogsértésekről. Az RSA Security egy szerintük ennél kifinomultabb támadást szenvedett el, és a Dockheed Martin is arról adott ki közleményt, hogy sérült a rendszere hackelés miatt. Legutóbb pedig a Google email fiókok adataihoz fértek hozzá, amelyek között sok amerikai felsőbb vezető személyes adatai is megtalálhatók voltak, valószínűleg kínai cyber bűnözők.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Visszanyalt a fagyi

A Buzz jogsértései miatt indított jogi hajcihőt végül peren kívül sikerült rendeznie a Google-nek, de így is 2 milliárd forintnak megfelelő összegbe és egy fájóan népszerű videó elterjedésébe került az azóta megbukott termékük agresszív bevezetőkampánya.

Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés Google: ingyenfagyi-osztásért 8 millió dollár büntetés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés