Hackerek feltörték a Fox News Twitterét

Szerző: digibiz Forrás: Mashable

Címkék: FoxNews | Twitter | hacker

2011.
07.04.
12:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy magát Scriptkiddies-nek nevező hacker csoport feltörte a Fox News egyik Twitter fiókját, hogy azt terjesszék, Barack Obama merénylet áldozata lett.

A csoport a @foxnewspolitics fiók felett vette át az irányítást, de itt nem álltak meg, hanem úgy tettek mintha a Fox megoldotta volna már a problémát és akkor kezdtek el arról postokat kitenni, hogy Obama egy merényletben halálosan megsérült. Az egyik üzenetben például ez állt: “BREAKING NEWS: President @BarackObama assassinated, 2 gunshot wounds have proved too much. It's a sad 4th for #america. #obamadead RIP".

A hír természetesen teljesen hamis, ez már abból kiderül, hogy a Fox egyetlen weboldalán nem írt hasonlóról, sem egyetlen másik hírportál nem hozott le ilyet. Ez a támadás is egyike annak a hónapok óta tartó sorozatnak, ami olyan nagy cégeket érintett mint a Sony. Bár ennek a csoportnak úgy tűnik semmi köze az Anonymushoz, vagy a LulzSec-hez, amely a legtöbb támadás hátterében állt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés