Hackerek feltörték a Fox News Twitterét

Szerző: digibiz Forrás: Mashable

Címkék: FoxNews | Twitter | hacker

2011.
07.04.
12:28

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Egy magát Scriptkiddies-nek nevező hacker csoport feltörte a Fox News egyik Twitter fiókját, hogy azt terjesszék, Barack Obama merénylet áldozata lett.

A csoport a @foxnewspolitics fiók felett vette át az irányítást, de itt nem álltak meg, hanem úgy tettek mintha a Fox megoldotta volna már a problémát és akkor kezdtek el arról postokat kitenni, hogy Obama egy merényletben halálosan megsérült. Az egyik üzenetben például ez állt: “BREAKING NEWS: President @BarackObama assassinated, 2 gunshot wounds have proved too much. It's a sad 4th for #america. #obamadead RIP".

A hír természetesen teljesen hamis, ez már abból kiderül, hogy a Fox egyetlen weboldalán nem írt hasonlóról, sem egyetlen másik hírportál nem hozott le ilyet. Ez a támadás is egyike annak a hónapok óta tartó sorozatnak, ami olyan nagy cégeket érintett mint a Sony. Bár ennek a csoportnak úgy tűnik semmi köze az Anonymushoz, vagy a LulzSec-hez, amely a legtöbb támadás hátterében állt.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés