Háború dúl a könyvpiacon

Szerző: digibiz Forrás: Radar

Címkék: Amazon | könyv | Barnes&Noble

2012.
02.14.
15:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Két héttel ezelőtt az Amerikában ismert Barnes & Noble bejelentette, hogy nem árulja tovább üzleteiben az Amazon könyveit. Ez a lépés indította el a háborút a két cég között, amelynek oka állítólag az, hogy a B&N az Amazon kisajátít magának néhány könyvet és szerzőt, így ők azok terjesztéséről kénytelenek voltak lemondani.

Azonban sokkal nagyobb eséllyel a Nook e-könyv olvasó Amerikán kívüli terjesztése állt a háttérben, ugyanis a Barnes & Noble a Bloomberg információi szerint már tárgyal az eszköz angliai terjesztéséről, és a cél az Amazon folyamatos kiszorítása a piacról.

Ezen a héten a B&N-höz csatlakozott a kanadai Indigo és a Books-a-Million is a nyomtatott Amazon könyvek elleni bojkottban. A Guardian egyik cikkében már hidegháborút emleget az Amazon és az amerikai könyvkereskedések között.

Janet Eger, az Indigo alelnöke a Globe and Mailnek adott interjúban kifejtette, hogy a vállalat nézőpontja szerint az Amazon hosszú távon nem érdekli az olvasóközönséget vagy a kiadókat világszinten nézve.

Az Amazon nem látszólag nem foglalkozik az eseményekkel, másra fókuszálnak, ugyanis pletykák szerint hamarosan saját, teljesen offline könyv és e-book olvasó üzletet nyitnak Seattle-ben. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hogyan lesz ebből kopogtatócédula?

Azt már természetesnek fogadjuk el, hogy gyakorlatilag nincs a hazai webnek olyan eldugott szakmai szeglete, ahol ne bukkanna fel valami napi politikai szál. De mi a helyzet a parlamenti pártok saját online információs központjaival? Az elmúlt héten több ízben gyarapítottuk az odakattintók táborát. Arra voltunk kíváncsiak, miként tükröződik a szűk másfél hónap múlva esedékes önkormányzati választások tematikája a pártok oldalain.

A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz A parlamenti pártok weboldala nem stratégiai eszköz

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés