Háború dúl a könyvpiacon

Szerző: digibiz Forrás: Radar

Címkék: Amazon | könyv | Barnes&Noble

2012.
02.14.
15:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Két héttel ezelőtt az Amerikában ismert Barnes & Noble bejelentette, hogy nem árulja tovább üzleteiben az Amazon könyveit. Ez a lépés indította el a háborút a két cég között, amelynek oka állítólag az, hogy a B&N az Amazon kisajátít magának néhány könyvet és szerzőt, így ők azok terjesztéséről kénytelenek voltak lemondani.

Azonban sokkal nagyobb eséllyel a Nook e-könyv olvasó Amerikán kívüli terjesztése állt a háttérben, ugyanis a Barnes & Noble a Bloomberg információi szerint már tárgyal az eszköz angliai terjesztéséről, és a cél az Amazon folyamatos kiszorítása a piacról.

Ezen a héten a B&N-höz csatlakozott a kanadai Indigo és a Books-a-Million is a nyomtatott Amazon könyvek elleni bojkottban. A Guardian egyik cikkében már hidegháborút emleget az Amazon és az amerikai könyvkereskedések között.

Janet Eger, az Indigo alelnöke a Globe and Mailnek adott interjúban kifejtette, hogy a vállalat nézőpontja szerint az Amazon hosszú távon nem érdekli az olvasóközönséget vagy a kiadókat világszinten nézve.

Az Amazon nem látszólag nem foglalkozik az eseményekkel, másra fókuszálnak, ugyanis pletykák szerint hamarosan saját, teljesen offline könyv és e-book olvasó üzletet nyitnak Seattle-ben. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Mekkora az online adózási söralátét?

A kormányfő által még a kampány során használt söralátét-hasonlat éppen azt az attitűdöt fejezi ki, amiről a - törvénytisztelő - állampolgár az adózás kapcsán álmodik: ha már adózni kell, járjon ez a legkevesebb macerával. De vajon hogyan váltak be azok a kezdeményezések, amelyek az adózás egyszerűsítését hivatottak szolgálni, és mi a helyzet a kormányváltás időszakán átívelő, hasonló célú projektekkel?

Mekkora az online adózási söralátét? Mekkora az online adózási söralátét?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés