Háború dúl a könyvpiacon

Szerző: digibiz Forrás: Radar

Címkék: Amazon | könyv | Barnes&Noble

2012.
02.14.
15:32

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Két héttel ezelőtt az Amerikában ismert Barnes & Noble bejelentette, hogy nem árulja tovább üzleteiben az Amazon könyveit. Ez a lépés indította el a háborút a két cég között, amelynek oka állítólag az, hogy a B&N az Amazon kisajátít magának néhány könyvet és szerzőt, így ők azok terjesztéséről kénytelenek voltak lemondani.

Azonban sokkal nagyobb eséllyel a Nook e-könyv olvasó Amerikán kívüli terjesztése állt a háttérben, ugyanis a Barnes & Noble a Bloomberg információi szerint már tárgyal az eszköz angliai terjesztéséről, és a cél az Amazon folyamatos kiszorítása a piacról.

Ezen a héten a B&N-höz csatlakozott a kanadai Indigo és a Books-a-Million is a nyomtatott Amazon könyvek elleni bojkottban. A Guardian egyik cikkében már hidegháborút emleget az Amazon és az amerikai könyvkereskedések között.

Janet Eger, az Indigo alelnöke a Globe and Mailnek adott interjúban kifejtette, hogy a vállalat nézőpontja szerint az Amazon hosszú távon nem érdekli az olvasóközönséget vagy a kiadókat világszinten nézve.

Az Amazon nem látszólag nem foglalkozik az eseményekkel, másra fókuszálnak, ugyanis pletykák szerint hamarosan saját, teljesen offline könyv és e-book olvasó üzletet nyitnak Seattle-ben. 
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Biciklivel vagy autóval?

További villámkérdések  Szavazás állása

A tévés rendelésé a jövő

A telefonos ételrendelés leáldozóban van, az internetes fölfutóban, de úgy tűnik, a táplálkozási lánc vége mégsem a számítógép lesz, hanem a tévékészülék. Az erre épülő rendelési módszer majdnem startra kész, már csak egy lépés, és távirányítóval kérhető majd házhoz a pizza. Erről és ehhez hasonló fejlesztésekről beszélgettünk Perger Péterrel, a NetPincér.hu ügyvezetőjével.

Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú Perger Péter: Egyszerűbb lesz tévén keresztül ételt rendelni - interjú

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés