Ha nem kell adóznia, munkahelyeket adna az Amazon

Szerző: digibiz Forrás: Washington Post

Címkék: Amazon

2011.
09.06.
11:08

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az Amazon olyan javaslattal állt elő a kaliforniai kormányzásnál, miszerint 7000 új munkahelyet biztosítanának az államnak. Ezt azonban nem puszta önzetlenségből tennék, hanem szeretnének 2014-ig még adómentesek maradni.

Különböző meg nem nevezett források szerint az Amazon képviselői találkoztak több a jogalkotásban résztvevő személlyel, valamint lobbistákkal, és felajánlották, hogy hat elosztóközpontot nyitnak meg az államban, mindezt annak érdekében ha pár évig még nem vonatkozna rájuk az a törvény, amely megadóztatja az online kereskedelmi tevékenységet. Bill Dombrowski, a Kaliforniai Kiskereskedők Szövetségének elnöke szerint az Amazon ajánlata teljesen elfogadhatatlan, hátrányos helyzetbe hoz más kereskedőket.

A törvény július elsejével lépett életbe, és az Amazon minden eddiginél erősebben próbált meg szembemenni vele, hogy a törvényalkotókat meggyőzze annak szükségtelenségéről. Mivel ez viszont nem sikerült, most az adózás elkerülésével próbálkoznak. Amerikában sok állam esetében láthattunk már ilyet, mert az online kereskedelem növekedése miatt az államok szeretnének legalább egy kis szelethez jutni a bevételekből. Viszont a kereskedelmi forgalmi adó sok esetben az online forgalomra nem vonatkozik a legtöbb államban. Amikor pedig egy-egy olyan javaslat került a törvényhozások elé, hogy ezen változtassanak, a nagy online kereskedők egyből keresik a kiskapukat, vagy olyan dolgokkal fenyegetőznek, hogy munkahelyeket szüntetnek meg az adott államban. Most, hogy Kaliforniában már érvényes szabályozás van, az Amazonnak pont az ellenkezőjét kell tennie.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy iPad?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés