Gyorsabbak a magyar netezők az európai átlagnál

Szerző: digibiz Forrás: MTI /digibiz.hu

Címkék: felmérés | internet | HD tévé

2010.
10.22.
10:00

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Magyarországon az netezők többségének van szélessávú internet kapcsolata, és leginkább HD tévére vágynak. Azonban a világ bizonyos részein még mindig nem terjedt el az internet, egy tanulmány szerint az emberiség közel egyharmada fér csak hozzá a világhálóhoz.

A magyar netezők 80 százalékának van nagy sebességű internet kapcsolata, míg az európai átlag csupán 65 százalék. Az ACNielsen Piackutató Kft nemrég elkészült nemzetközi felmérésben 55 ország - köztük Magyarország - több mint 27.000 internet használóját vizsgálta. Az eredmények szerint - az európai átlaggal megegyezően - netbookkal a magyar internetezők 20 százalékuk, okostelefonnal pedig 18 százalékuk rendelkezik. Internet kapcsolatos televíziója a magyar internet használók 13 százalékának van, ez is megegyezik az európai átlaggal. Más digitális kommunikációs készülékkel viszont kevésbé rendelkeznek a magyar internetezők, mint Európa más országaiban. Például keveseknek van tábla PC-je, E-könyv-olvasója vagy a 3D tévéje, bár ezek elterjedtsége az európai országok átlagában is alig üti meg a 6 százalékot.

Azt is vizsgálták, hogy a jövőben mit terveznek vásárolni a felhasználók. A magyar netezők 15 százaléka HD tévé vásárlását tervezi a következő egy évben, majd az okostelefon és 3D tévé következik a sorban 10-10 százalékkal, utána pedig a netbook és az internet kapcsolatos televízió (8-8 százalék), majd a digitális video recorder szerepel a tervek közt.

A Nemzetközi Távközlési Unió is nyilvánosságra hozott a napokban egy nemzetközi tanulmányt, amiből kiderül, hogy 2010-ben az internet-felhasználók 71 százaléka a fejlett országokból kerül ki, míg a fejlődők lakosságának mindössze ötöde (21 százaléka) csatlakozik a világhálóra. Az ENSZ múlt héten ismertetett tanulmánya szerint a világ legszegényebbjeinek körében az internetnél fontosabb a mobiltelefon.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Skype vagy MSN?

További villámkérdések  Szavazás állása

Domainháború közeleg

Évtizedek óta kőbevésett szabályok uralták a domain piacot, csupán apróbb fejlődés, például újonnan létrejövő országoknak kiosztott domainek színesítették a palettát. Viszont a 2010-es évek elejére tervezett forradalmi változások napjainkban lettek aktuálisak, így már készülhetünk a nagy domainháborúkra.

Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert Hamarosan elfelejthetjük a jelenlegi domain rendszert

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés