Gyenge negyedév az eBay mögött

Szerző: digibiz Forrás: portfolio.hu

Címkék: eBay | bevétel | e-kereskedelem

2011.
01.21.
09:39

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Szerény növekedésről számolt be az eBay a negyedik negyedévről, amit leginkább a PayPal fizetési rendszere húzott felfelé. Erre az évre tízmilliárd dollárt feletti forgalmat várnak, amihez eddig sosem tapasztalt bővülésre lenne szükség.

Nem csak a Google és az IBM ért el a várakozásánál jobb eredményt a negyedik negyedévben, hanem az eBay is. A vállalat bevételei 5 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,5 milliárd dollárra, miközben az elemzői várakozás 2,48 milliárd dollár volt,  az éves értékesítési árbevétele pedig elérte a 9,2 milliárd dollárt. A portálon eladott cikkek száma a negyedik negyedévben tíz százalékkal emelkedett a 2009-es negyedik negyedévhez képest.

A tavalyi utolsó negyedévben és az egész évben azonban csökkent a nyeresége: a negyedik negyedéves 59 százalékkal 559 millió dollárra, az éves pedig 25 százalékkal 1,8 milliárd dollárra. Igaz, a 2009-es bázis értékek magasak, mivel az eBay ekkor adta el internetes telefon szolgáltató érdekeltsége, a Skype többségi részesedését.

Az eBay aukciós üzletága kisebb növekedést mutatott, az eredményeket inkább az online fizetési szolgáltatásokat kínáló PayPal teljesítménye húzta felfelé. A PayPal bevételei 22 százalékkal ugrottak meg a negyedik negyedévben 2009-hez viszonyítva.

A vállalat közleménye szerint tízmilliárd dollár feletti forgalmat várnak az idén, amihez eddig tőlük még nem látott mértékű 16 százalékos növekedés kellene.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook csoport vagy céges honlap?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online utazás

Egy vezető amerikai gazdasági portál előrejelzése szerint a 2009-es recesszió követően idén lendületes növekedés várható az online utazási irodák piacán, 2012-re már 7 százalékos gyarapodásra számítanak elemzőik. Megkérdeztük az itthoni nagyokat, mire számítanak az idei szezonban, hogyan vészelték át a tavalyi szűk esztendőt.

Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok Robbanásszerű fejlődés előtt állnak a hazai online utazási portálok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés