Google: Online keresési trendek 2010

Szerző: digibiz

Címkék: Google | trend

2010.
12.09.
15:53

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Google Zeitgeist 2010-zel betekintést nyerünk az online keresési trendek világába. Kiderül, hogy a játékok, a technológiai újdonságok és a közösségi oldalak mellett kiemelkedő figyelmet fordítunk a hazai és a nemzetközi eseményekre. Télen többet keresnek a szórakozás online fellelhető formáira, nyáron pedig az utazással kapcsolatos témák tarolnak.

A Google Zeitgeist 2010 rögzítette a Google kereséseket világszerte, így bárki számára összevethető az Olimpia és a FIFA Világbajnokság népszerűsége, valamint látható a világ reakciója a keresési trendek szemüvegén keresztül a Haiti földrengésekre, a mexikói öbölben történt olajkatasztrófára, vagy épp a hazai vörösiszap tragédiára vonatkozóan. Az összesítést elkészítették személyekre is, így megnézhető, hogy melyik országban ki a legnépszerűbb celeb vagy melyik politikusra kerestek rá a legnagyobb számban, sőt azt is megtudhatjuk, hogy a keresések intenzitása hogyan változik.

Mely szavak jelentették a top listás kereséseket az idei évben?

A nemzetközi keresési trendeket tekintve a labdarúgó világbajnokság magasan vezeti a nyári eredményeket, de a kategóriára szűrve a top keresések közt megtaláljuk az elhíresült vuvuzelát, vagy a kedvenc csapatokat is, mint a Barcelonát, a Juvét, vagy a Real Madridot. A hazai keresések abszolút toplistásai a közösségi oldalak (iWiW, Facebook) és online játékoldalak (farmerama, grepolis) de nagyon népszerűek voltak a tévés tehetségkutatók is.


Tovább a teljes elemzéshez!

Érdekes képet fest, ha megnézzük, milyen események kapcsán figyelt leginkább Magyarországra a világ - a fontos történések gyakran nem ugyanazok külföldi, mint hazai szemmel. Míg a magyar internetezőket értelemszerűen megmozgatta a választások témája, a külföldről indított, Magyarországra vonatkozó keresésekben ez alig látható emelkedést okozott, és látszólag hidegen hagyta a külföldről keresőket az IMF tárgyalások nyári megszakadása is. Nem úgy az augusztusi angol-magyar focimeccs, bár az abszolút kitörést az ország iránti érdeklődésben az októberi vörösiszap katasztrófa hozta.

Láthatjuk, hogy sajnos 2010 nem csak a szórakozásról, a játékokról és a közösségi oldalakról szólt. A pusztító földrengés Kínában, Chilében és Haitiben, a mexikói öbölben történt olajkatasztrófa, a hazai vörösiszap által elöntött területek, vagy az árvíz kereséseinek száma is döbbenetesen megugrott a tragédiák időszakában.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Önkormányzat vs. internet

A GKIeNET magyarországi önkormányzatok körében 2008-ban készített kutatása alapján számítógéppel rendelkező önkormányzatok 67%-a rendelkezik saját honlappal. Olvassa el a teljes cikket!

Mobil kontra vezetékes net Mobil kontra vezetékes net

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés