Közel hétmilliárdos negyedéves nettó bevétel a Google-nél

Szerző: digibiz Forrás: digibiz.hu / MTI

Címkék: Google | negyedéves jelentés

2010.
04.16.
07:41

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A vártnál nagyobb első negyedévi adózott eredményről számolt be a Google világvezető internetes kereső- és tartalomszolgáltató csütörtökön közzétett gyorsjelentésében.

Az amerikai vállalat adózott eredménye 1,96 milliárd dollár - részvényenként 6,06 dollár - volt az idei első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 1,42 milliárd dolláros - részvényenként 4,49 dolláros - adózott eredménnyel. A növekedést a hirdetési bevételek emelkedése tette lehetővé.

AFP foto

  
A rendkívüli tételeket leszámítva a Google részvényenként 6,76 dolláros adózott eredményt ért el, míg a Thomson Reuters által megkérdezett elemzők csak részvényenként 6,6 dolláros eredményt vártak. A Google idei első negyedéves bevétele 6,77 milliárd dollárt tett ki, 23 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 5,51 milliárdot.

A Google részvényei a hét eleje óta a gyorsjelentés ismertetéséig közel 5 százalékkal drágultak a New York-i tőzsdén. A vártnál jobb első negyedéves eredmények ellenére a csütörtöki tőzsdezárást követő elektronikus kereskedésben a cég részvényeinek árfolyama 3,1 százalékkal 576,92 dollárra csökkent.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés