Globális internet szabályozás a cél

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: internet szabályozás

2011.
05.25.
14:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A francia elnök, Nicolas Sarkozy kedden az internet minden eddiginél szigorúbb szabályozásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint az utóbbi hónapokban mindig, most is a magánélet védelme került az internet óriásai és a kormányok közötti vita középpontjába.

Az internet vezető képviselőivel tartott két napos konferencián Sarkozy nyitóbeszédében arra utalt, hogy a nagy internetes cégeknek feladata hogy segítsék a kormányokat egy globális összefogásban és szabályozásban amelynek középpontjában a magánjogok védelme áll. A francia elnök szerint mindenképpen létre kell hozni egy minimális mennyiségű globális szabályrendszert, mert úgy látja az internet felügyelete nem lehet csak nemzeti érdek. 

A Google ügyvezető elnöke, Eric Schmidt szerint azonban nem szabad ilyen mértékben beleszólni az internet működésébe, mert az lassíthatja annak fejlődését. Ez egy nagyon új iparág, és Schmidt úgy gondolja, hogy először azt kellene megnézni, milyen technológiai lehetőségek lennének például a magánélet védelmére, mielőtt kormányzatilag szabályoznák azt. Stephane Richard, a France Telecom vezérigazgatója is a fejlődés lassulásának lehetőségét hangsúlyozta, és elmondta, hogy az internetes vállalatok pont emiatt nem nagyon szeretnének együttműködni a kormányokkal a szabályozásban. 

Sarkozy a cégek véleménye ellenére úgy látja, nem vetné vissza a fejlődést egy ilyen szabályrendszer, sőt, a vállalatoknak felelősségteljes magatartást kellene mutatniuk az üggyel kapcsolatban. A francia pénzügyminiszter, Christine Lagarde ehhez hozzátette, hogy az állam milliókat ad évente szoftveres és hardveres fejlesztésekre, ezért elvárnák, hogy a cégek együttműködjenek velük.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Explorer vagy Firefox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Magyar fejlesztés az e-vámügy

Június közepe óta létezik egyablakos, elektronikus vámügyintézés Magyarországon, amitől az ügyintézés felgyorsulását és leegyszerűsödését várják, kisebb költségért. A magyar fejlesztés egyedi, sehol ennyi hatóságot nem hangoltak össze az EU projektjében. Szántó Tamást, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központ elnökhelyettesét kérdeztük az új rendszerről.

Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés Egyedi magyar fejlesztés az e-vámügyintézés

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés