Globális internet szabályozás a cél

Szerző: digibiz Forrás: Wall Street Journal

Címkék: internet szabályozás

2011.
05.25.
14:55

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A francia elnök, Nicolas Sarkozy kedden az internet minden eddiginél szigorúbb szabályozásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint az utóbbi hónapokban mindig, most is a magánélet védelme került az internet óriásai és a kormányok közötti vita középpontjába.

Az internet vezető képviselőivel tartott két napos konferencián Sarkozy nyitóbeszédében arra utalt, hogy a nagy internetes cégeknek feladata hogy segítsék a kormányokat egy globális összefogásban és szabályozásban amelynek középpontjában a magánjogok védelme áll. A francia elnök szerint mindenképpen létre kell hozni egy minimális mennyiségű globális szabályrendszert, mert úgy látja az internet felügyelete nem lehet csak nemzeti érdek. 

A Google ügyvezető elnöke, Eric Schmidt szerint azonban nem szabad ilyen mértékben beleszólni az internet működésébe, mert az lassíthatja annak fejlődését. Ez egy nagyon új iparág, és Schmidt úgy gondolja, hogy először azt kellene megnézni, milyen technológiai lehetőségek lennének például a magánélet védelmére, mielőtt kormányzatilag szabályoznák azt. Stephane Richard, a France Telecom vezérigazgatója is a fejlődés lassulásának lehetőségét hangsúlyozta, és elmondta, hogy az internetes vállalatok pont emiatt nem nagyon szeretnének együttműködni a kormányokkal a szabályozásban. 

Sarkozy a cégek véleménye ellenére úgy látja, nem vetné vissza a fejlődést egy ilyen szabályrendszer, sőt, a vállalatoknak felelősségteljes magatartást kellene mutatniuk az üggyel kapcsolatban. A francia pénzügyminiszter, Christine Lagarde ehhez hozzátette, hogy az állam milliókat ad évente szoftveres és hardveres fejlesztésekre, ezért elvárnák, hogy a cégek együttműködjenek velük.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Twitter vagy Buzz?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kijátszható a Facebook?

Annak ellenére, hogy szerepe egyre inkább felértékelődik, a legnépszerűbb közösségi oldal keresője egyelőre nincs felkészülve a csalásokra. Sőt, egy FB- marketinggel foglalkozó cég friss tanulmánya szerint kisebb-nagyobb trükkökkel pillanatok alatt juttatható tetszőleges rajongói oldal a találati lista élére.

Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni Kijátszható a Facebook - kis csalással könnyű élre jutni

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés