Furulyázó gyorshajtó

Szerző: digibiz Forrás: digibiz

Címkék: iphone | alkalmazás

2010.
12.12.
10:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Tudja, hogy ki az, aki habzsolja a gazdasági híreket, miközben tapossa a gázt, olcsón akar telefonálni és furulyázik, ha már unja, hogy pálcikaemberként zuhanjon a mélybe? Ő az átlag felhasználó, ha a magyarok által legkedveltebb iphone alkalmazások listáját nézzük. A listát a portfolio.hu vezeti, de jó látni, hogy a játékok és a Facebook mellett számos hazai online szolgáltató is ott van az első 25-ben.

Kellemes meglepetést okozott, hogy egy gazdasági hírportál, a portfolio.hu applikációja vezet, mi magunk részéről egy játékot tippeltünk az első helyre. A következő egy repülős játék, a Combat skies, a harmadik az ingyenes hívásokat lehetővé tevő Viber. És még mindig nem a játékok jönnek nagy tömegben. Az okostelefon tulajdonosok életstílusát mutatja, hogy a Gyorshajtást annyian töltötték le, hogy az a negyedik helyre került. A Gyorshajtás nem tud mást, mint kiszámolja, hogy mekkora büntetésre számíthatunk, ha tudjuk, hogy mennyivel mentünk és mennyivel kellett volna ott, ahol lefényképeztek.


Na és végre jönnek a játékok, az ötödik a Star Wars, aztán sorrendben a Rayman2, az Ocarina és az Ultra deep. Az Ocarina egyébként benne van a világ 20 legnépszerűbb iphone alkalmazásában. Ez is érdekes képet fest az iphone felhasználókról. Az Ocarina ugyanis furulyává változtatja a telefont, és tényleg, amikor fújjuk szép hangot ad, és vannak rajta kis "lyukak" is, amelyeket az ujjunkkal lefogva dallamokat játszhatunk. Az első öt perc tényleg érdekes, aztán csak azoknak, akik a furulyájukat cserélték le egy iphonera.


Aztán jön az Ultra deep, vagyis az ipone használó a furulyába beleunva minimál house zenére zuhan egyre lejjebb egy rajzolt pálcikaemberrel.


Átugrunk néhány helyezettet, a kilencedik ismét egy hazai szolgáltatás a vatera.hu. A Facebook csak a 13., a Skype két hellyel marad el mögötte, a következő a Vodafone autópálya-matrica alkalmazása, mögötte a Megasztár app, és említenénk még a 22. helyen álló T-mobilos Navigon alkalmazást, amely a térben való tájékozódásban segít.


A lista természetesen folyamatosan változik, mi is rendszeresen nyomon követjük a legnépszerűbb hazai alkalmazásokat.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Céges honlap vagy blog?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés