Furulyázó gyorshajtó

Szerző: digibiz Forrás: digibiz

Címkék: iphone | alkalmazás

2010.
12.12.
10:59

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Tudja, hogy ki az, aki habzsolja a gazdasági híreket, miközben tapossa a gázt, olcsón akar telefonálni és furulyázik, ha már unja, hogy pálcikaemberként zuhanjon a mélybe? Ő az átlag felhasználó, ha a magyarok által legkedveltebb iphone alkalmazások listáját nézzük. A listát a portfolio.hu vezeti, de jó látni, hogy a játékok és a Facebook mellett számos hazai online szolgáltató is ott van az első 25-ben.

Kellemes meglepetést okozott, hogy egy gazdasági hírportál, a portfolio.hu applikációja vezet, mi magunk részéről egy játékot tippeltünk az első helyre. A következő egy repülős játék, a Combat skies, a harmadik az ingyenes hívásokat lehetővé tevő Viber. És még mindig nem a játékok jönnek nagy tömegben. Az okostelefon tulajdonosok életstílusát mutatja, hogy a Gyorshajtást annyian töltötték le, hogy az a negyedik helyre került. A Gyorshajtás nem tud mást, mint kiszámolja, hogy mekkora büntetésre számíthatunk, ha tudjuk, hogy mennyivel mentünk és mennyivel kellett volna ott, ahol lefényképeztek.


Na és végre jönnek a játékok, az ötödik a Star Wars, aztán sorrendben a Rayman2, az Ocarina és az Ultra deep. Az Ocarina egyébként benne van a világ 20 legnépszerűbb iphone alkalmazásában. Ez is érdekes képet fest az iphone felhasználókról. Az Ocarina ugyanis furulyává változtatja a telefont, és tényleg, amikor fújjuk szép hangot ad, és vannak rajta kis "lyukak" is, amelyeket az ujjunkkal lefogva dallamokat játszhatunk. Az első öt perc tényleg érdekes, aztán csak azoknak, akik a furulyájukat cserélték le egy iphonera.


Aztán jön az Ultra deep, vagyis az ipone használó a furulyába beleunva minimál house zenére zuhan egyre lejjebb egy rajzolt pálcikaemberrel.


Átugrunk néhány helyezettet, a kilencedik ismét egy hazai szolgáltatás a vatera.hu. A Facebook csak a 13., a Skype két hellyel marad el mögötte, a következő a Vodafone autópálya-matrica alkalmazása, mögötte a Megasztár app, és említenénk még a 22. helyen álló T-mobilos Navigon alkalmazást, amely a térben való tájékozódásban segít.


A lista természetesen folyamatosan változik, mi is rendszeresen nyomon követjük a legnépszerűbb hazai alkalmazásokat.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google vagy Yahoo?

További villámkérdések  Szavazás állása

Olajszennyezés és Google

Az emberiség történetének egyik legkomolyabb olajszennyezéssel járó természeti katasztrófájában érintett BP olajtársaság nem fukarkodik, a jelek szerint minden pénzt megér nekik, hogy valamelyest javíthassanak sérült reputációjukon. Ennek kapcsán felmerül a kérdés, milyen mértékben képesek a nagyvállalatok befolyásolni a neten terjedő híreket azzal, hogy felvásárolják a Google-nél a kontextusban érintett keresőszavakat.

Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa Keresőszó-vásárlással szépíthető a természeti katasztrófa

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés