Folyik a rendrakás a HP-nél

Szerző: digibiz Forrás: The Washington Post

Címkék: HP | Hewlett-Packard

2011.
01.25.
13:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A hetvenkét éves Hewlett-Packard körül nem nyugszanak a kedélyek, amióta hirtelen megváltak a botrányba keveredett vezérigazgatótól, Mark Hurd-tól. Nemrég bejelentették, hogy nem választják újra az igazgatótanács harmadát, szakértők szerint azért, mert támogatták az ex-igazgatót.

A Hewlett-Packard néhány napja bejelentette, hogy megválik az igazgatótanács négy tagjától fél évvel azután, hogy a korábbi vezérigazgató, Mark Hurd lemondott szexuális zaklatás vádja miatt. Joel Hyatt-ot, John Joyce-t, Robert Ryan-t és Lucille Salhany-t a részvényesek számára rendezett gyűlésen nem fogják újra jelölni - írja a The Washington Post.

Az átszervezés az első ilyen "söprögetés" a vezetőségben Leo Apotheker irányítása alatt.  Három hónapja került vezető pozícióba, hogy fellendítse a vállalatot. Annyival kommentálták a történteket, hogy ezáltal új perspektíva tárult fel a cég előtt.

Hurd hirtelen távozása sok részvényest felbosszantott, mert dollár milliárdjaik vesztek oda. Az ex-vezetőt egyébként rengeteg dolgozó nem kedvelte alapos munkája miatt és a fizetések csökkentése miatt, viszont a Wall Streeten szerették, mert az elmúlt öt évben szinte megduplázta a HP piaci értékét.

A szexuális zaklatás vádját nem tudták rábizonyítani, ehelyett végül téves költségszámlák miatt kellett távoznia, miután az üggyel kapcsolatos magyarázkodás közepette végzetesen megromlott a viszonya a HP igazgatótanácsának tagjaival. 12,2 millió dolláros készpénzt kapott végkielégítésképpen és el kellett adnia papírjait, ami újabb 30 millió dollárt jelent. Ebből végül 14 millió dollárt vissza kellett adnia a negatív visszhangok miatt. Hurd egyébként a rivális Oracle-nél folytatta karrierjét.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

Iparági fúziók I-II

A fúziók, licencek, bevásárlások témakörében annyi az esemény, hogy halandó újságíró a legjobb szándékkal is csak jellemzőnek vélhető részleteket tud kiragadni a folyamatok áradatából. Ezúttal nem napjaink felvásárlásai között tallóztunk, hanem az iparág (közel)múltjából ragadtunk ki néhány tanulságos példát.

It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől It-iparági fúziók I.rész: Méretes pofonok a segítő kéztől

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés