Folyik a rendrakás a HP-nél

Szerző: digibiz Forrás: The Washington Post

Címkék: HP | Hewlett-Packard

2011.
01.25.
13:06

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A hetvenkét éves Hewlett-Packard körül nem nyugszanak a kedélyek, amióta hirtelen megváltak a botrányba keveredett vezérigazgatótól, Mark Hurd-tól. Nemrég bejelentették, hogy nem választják újra az igazgatótanács harmadát, szakértők szerint azért, mert támogatták az ex-igazgatót.

A Hewlett-Packard néhány napja bejelentette, hogy megválik az igazgatótanács négy tagjától fél évvel azután, hogy a korábbi vezérigazgató, Mark Hurd lemondott szexuális zaklatás vádja miatt. Joel Hyatt-ot, John Joyce-t, Robert Ryan-t és Lucille Salhany-t a részvényesek számára rendezett gyűlésen nem fogják újra jelölni - írja a The Washington Post.

Az átszervezés az első ilyen "söprögetés" a vezetőségben Leo Apotheker irányítása alatt.  Három hónapja került vezető pozícióba, hogy fellendítse a vállalatot. Annyival kommentálták a történteket, hogy ezáltal új perspektíva tárult fel a cég előtt.

Hurd hirtelen távozása sok részvényest felbosszantott, mert dollár milliárdjaik vesztek oda. Az ex-vezetőt egyébként rengeteg dolgozó nem kedvelte alapos munkája miatt és a fizetések csökkentése miatt, viszont a Wall Streeten szerették, mert az elmúlt öt évben szinte megduplázta a HP piaci értékét.

A szexuális zaklatás vádját nem tudták rábizonyítani, ehelyett végül téves költségszámlák miatt kellett távoznia, miután az üggyel kapcsolatos magyarázkodás közepette végzetesen megromlott a viszonya a HP igazgatótanácsának tagjaival. 12,2 millió dolláros készpénzt kapott végkielégítésképpen és el kellett adnia papírjait, ami újabb 30 millió dollárt jelent. Ebből végül 14 millió dollárt vissza kellett adnia a negatív visszhangok miatt. Hurd egyébként a rivális Oracle-nél folytatta karrierjét.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Linux vagy Windows?

További villámkérdések  Szavazás állása

Hazai webshopok piaci helyzete

Az online üzletek többségének nem hogy ártott volna a recesszió, kifejezetten előnyükre vált. Az Év internetes kereskedője díj nyerteseit is megkérdezve körbejártuk, profiltól függően hogy állják a sarat az online boltok, és megnéztük azt is, milyenek lesznek az idei vásárlói trendek.

A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok A válság fő nyertesei egyértelműen a webshopok

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés