Fizetős lesz a The New York Times egy része

Szerző: digibiz Forrás: Mashable.com / Digibiz.hu

Címkék: New York Times | újság | paywall

2011.
01.25.
09:44

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Hamarosan részben fizetőssé válik a The New York Times. Kiszivárgott információk szerint havonta körülbelül 20 dollárt kell majd havonta fizetnie annak, aki minden cikket szeretne elolvasni. Az újság egyelőre keresi az egyensúlyt az ingyenes tartalommal, mert a brit Times példájából kiindulva elveszíthetik olvasóik nagy részét.

Teljes hozzáféréshez juthat bárki a The New York Times oldalán, aki körülbelül 20 dollárt fizet majd érte havonta - írja a Mashable.com.

Ez az összeg lényegesen kevesebb, mint a nyomtatott kiadvány 11,70 dolláros ára hetente, és ugyanakkor kevesebb, mint a Kindle-re szánt NYT havi 19,99 dolláros értéke. Noha azt hozzá kell tenni, hogy a nyomtatott újság megvásárlói teljes hozzáférést kapnak az online oldalhoz is.

A The New York Times elnöke, Scott Heekin-Canedy előző hónapban azt nyilatkozta, hogy az online változat ára hasonló lesz, mint a Kindle-ösé, tehát alig lehet kevesebb havi 20 dollárnál.

A fizetőfal (paywall) idén januárban indul, ez azt jelenti, hogy a szájtra látogatók semmilyen cikkhez nem férnek hozzá, egyből regisztrálniuk és fizetniük kell a cikkekért. Az újság néhány tervére lehet már belőle következtetni. Eddig feltöltötték rá az archive anyagokat és a szerkesztői tartalmat, míg az új tartalmak ingyenesek. Aki úgy dönt, hogy a jövőben nem szeretne erre pénzt szánni, az is hozzáférhet majd ingyenes cikkekhez.

Tehát azzal a szakértői véleménnyel a New York Times is egyetért, hogy nem lehet minden tartalmat fizetőssé tenni egyik napról a másikra. Egyelőre keresik a megfelelő egyensúlyt az ingyenes és a fizetős cikkek között. Intő példa erre a brit Times, ami olvasói nagy részét elvesztette, amikor fizetőssé tették tartalmaik elérését.

    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Google Docs vagy Dropbox?

További villámkérdések  Szavazás állása

Online pókerezik?

Idén májustól szigorodott a pókertermekre vonatkozó szabályozás, ami miatt szűkülnek a játéklehetőségek, már ami az élő játékot illeti. Megnéztük, mennyiben hajtja ez az online póker malmára a vizet.

Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben Egymillió eurós rake-et hagyunk az illegális online pókertermekben

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés