Fizet az Apple a Nokiának

Szerző: digibiz Forrás: Reuters.com

Címkék: Apple | Nokia

2011.
06.15.
11:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Százmilliókat fizethet az Apple a Nokiának, miután a telefongyártó óriás győzött egy régóta húzódó jogi vitában.

A Nokiának jól fog jönni az akár 650 millió dolláros összeg, amit az Apple fizet ki, miután végre döntésre jutottak a 2009-ben indult pereskedésben. Ennek középpontjában az állt, hogy az Apple a Nokia által szabadalmaztatott technikákat használt az iPhone-ok fejlesztésekor. A megegyezés bejelentését követően a Nokia részvényei egyből 3 százalékot emelkedtek. 

A szakértők örömmel fogadták a hírt, hiszen egy ilyen összegű hirtelen jött bevétel csak javíthat a Nokia helyzetén. A finn készülékgyártó ugyanis, nemrégiben tette közzé, hogy a második pénzügyi negyedéve rosszabb lehet, mint arra számítanak, egyre csökken a bevételük. Ráadásul elemzők szerint a cég elveszítheti a vezető telefongyártó címet idén a Samsunggal szemben, ebben a negyedévben, amit az követhet, hogy a következőben az Apple is megelőzi. Most, hogy a Nokiának nem kell a pereskedéssel sem foglalkozni, a rá tudnak koncentrálni azokra a dolgokra, melyekkel a piac fontos szereplőjeként biztosítani tudják a vállalat jövőjét.

Az nyilvánvaló volt, hogy az Apple sokat fog fizetni, ez a lehetséges összeg pedig a vállalat bevételeinek nagyjából egy százalékát jelenti. A későbbiekben egyre több csatározás várható a szabadalmak terén, főleg, mióta az Apple és a Google ekkora szeletet szereztek maguknak a telefonpiacból. A Nokiától azt nyilatkozták, hogy minden korábbinál szigorúbban ekzelik majd az ilyen vitás ügyeket.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Farmville vagy MaffiaWars?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kémek a sasfészekben

Mindenkinek lehet olyan ismerőse, aki bár aktív internethasználó, mégis nagy ívben elkerüli a közösségi oldalakat. Hogy miért? Egy részük állítólag azért, mert "hivatalból" tilos megjelennie a webes nyilvánosság előtt. Persze azokról is csak sejtéseink lehetnek, akik szolgálatot teljesítenek, amikor éppen lájkolnak.

Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon Hivatalból eltiltva - Akiket hiába keresünk a Facebookon

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés