Fizet az Apple a Nokiának

Szerző: digibiz Forrás: Reuters.com

Címkék: Apple | Nokia

2011.
06.15.
11:21

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Százmilliókat fizethet az Apple a Nokiának, miután a telefongyártó óriás győzött egy régóta húzódó jogi vitában.

A Nokiának jól fog jönni az akár 650 millió dolláros összeg, amit az Apple fizet ki, miután végre döntésre jutottak a 2009-ben indult pereskedésben. Ennek középpontjában az állt, hogy az Apple a Nokia által szabadalmaztatott technikákat használt az iPhone-ok fejlesztésekor. A megegyezés bejelentését követően a Nokia részvényei egyből 3 százalékot emelkedtek. 

A szakértők örömmel fogadták a hírt, hiszen egy ilyen összegű hirtelen jött bevétel csak javíthat a Nokia helyzetén. A finn készülékgyártó ugyanis, nemrégiben tette közzé, hogy a második pénzügyi negyedéve rosszabb lehet, mint arra számítanak, egyre csökken a bevételük. Ráadásul elemzők szerint a cég elveszítheti a vezető telefongyártó címet idén a Samsunggal szemben, ebben a negyedévben, amit az követhet, hogy a következőben az Apple is megelőzi. Most, hogy a Nokiának nem kell a pereskedéssel sem foglalkozni, a rá tudnak koncentrálni azokra a dolgokra, melyekkel a piac fontos szereplőjeként biztosítani tudják a vállalat jövőjét.

Az nyilvánvaló volt, hogy az Apple sokat fog fizetni, ez a lehetséges összeg pedig a vállalat bevételeinek nagyjából egy százalékát jelenti. A későbbiekben egyre több csatározás várható a szabadalmak terén, főleg, mióta az Apple és a Google ekkora szeletet szereztek maguknak a telefonpiacból. A Nokiától azt nyilatkozták, hogy minden korábbinál szigorúbban ekzelik majd az ilyen vitás ügyeket.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Safari vagy Chrome?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés