Fizet a Facebook a hibákért

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: Facebook

2011.
08.30.
12:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook összesen 40000 dollárt fizetett azért, hogy hibákat találjanak a felhasználók a közösségi oldalon az elmúlt három hét Bug Bounty programjának keretén belül.

A Bug Bounty program múlt hónap végén indult azért, hogy a Facebook valamilyen formában megjutalmazza azokat a felhasználókat akik hibákat derítenek fel az oldalon, amelyeket esetleg hackerek okoztak. Az oldal 500 dollárt fizetett egy bejelentésért. Volt olyan "hibavadász", aki 7000 dollárt gyűjtött össze, de a Facebook nyilatkozata szerint ki kellett szűrni azokat, akik nem létező hibákat jelentettek.
 
Joe Sullivan, a Facebook biztonsági vezetője szerint az akció nagyon jó lehetőség volt arra, hogy megismerjenek egy olyan felhasználói réteget, akiket különösen érdekelnek a biztonsági szempontok, és aktívan részt vennének így az oldal javításában. Azt nem mondta el mennyi hibát jeleztek összesen, de 16 országból vettek részt felhasználók a programban, és olyan apróbb hibákat is felfedeztek, amelyekre a nagyobb biztonsági cégek nem szoktak figyelni. 

A következő lépés az lehet, hogy az ellenőrzést kiterjesszék a Facebook Platformján kívüli alkalmazásokra és programokra is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Netbook vagy Notebook?

További villámkérdések  Szavazás állása

A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre

Szabó Mártonnal, az iWiW alapítójával és korábbi vezetőjével csendes leköszönése alkalmából beszélgettünk. Távozásának egyszerű az oka: 8 év alatt elfáradt. Továbbra is segíti tanácsaival az Origo-t de most inkább pihen és utazik. Twitterezni valószínűleg nem fog, de a blogírást elképzelhetőnek tartja. Mint mondja, sosem volt még ennyire érdekes a social media világa, a fejekben viszont volna mit helyére tenni. Mi nagyon örülnénk, ha belefogna, mert Marcit jó hallgatni. Nehezen is tudtuk abbahagyni, így a vele készült interjút két részletben közöljük, rövidített videóanyaggal spékelve.

"A hazai netezők nem fogékonyak a webkettőre" - interjú Szabó Mártonnal, az iWiW korábbi vezetőjével 

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés