Fizet a Facebook a hibákért

Szerző: digibiz Forrás: cnet.com

Címkék: Facebook

2011.
08.30.
12:14

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

A Facebook összesen 40000 dollárt fizetett azért, hogy hibákat találjanak a felhasználók a közösségi oldalon az elmúlt három hét Bug Bounty programjának keretén belül.

A Bug Bounty program múlt hónap végén indult azért, hogy a Facebook valamilyen formában megjutalmazza azokat a felhasználókat akik hibákat derítenek fel az oldalon, amelyeket esetleg hackerek okoztak. Az oldal 500 dollárt fizetett egy bejelentésért. Volt olyan "hibavadász", aki 7000 dollárt gyűjtött össze, de a Facebook nyilatkozata szerint ki kellett szűrni azokat, akik nem létező hibákat jelentettek.
 
Joe Sullivan, a Facebook biztonsági vezetője szerint az akció nagyon jó lehetőség volt arra, hogy megismerjenek egy olyan felhasználói réteget, akiket különösen érdekelnek a biztonsági szempontok, és aktívan részt vennének így az oldal javításában. Azt nem mondta el mennyi hibát jeleztek összesen, de 16 országból vettek részt felhasználók a programban, és olyan apróbb hibákat is felfedeztek, amelyekre a nagyobb biztonsági cégek nem szoktak figyelni. 

A következő lépés az lehet, hogy az ellenőrzést kiterjesszék a Facebook Platformján kívüli alkalmazásokra és programokra is.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Hírlevélre feliratkozás

Origo vagy Index?

További villámkérdések  Szavazás állása

Közösségi médaikonzerv

A myVIP-re naponta 220.000 hozzászólás és 200.000 képfeltöltés érkezik, több mint 40 millió képet és 700.000 videót tárolnak, ez átlagosan 200.000 képfeltöltést jelent. Az iWiW jelenleg 56 millió fényképet tárol, a felhasználók naponta 30 ezer képet kommentelnek, és 120 ezer új fotót töltenek fel az oldalra.

Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép Alkalmazásban a jövő - hazai közösségi oldal körkép

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés