Felvásárolja az eBay a GSI Commerce-t

Szerző: digibiz

Címkék: eBay | GSI Commerce

2011.
03.30.
09:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az eBay megveszi a GSI Commerce e-kereskedelmi és interaktív marketing szolgáltatásokkal foglalkozó céget. Ezzel 2,4 milliárd dollárt fektetnek abba hogy fejlesszék online áruházukat és fizetési szolgáltatásaikat.

A GSI-nak megvan az a kereskedelmi infrastruktúrája, amivel versenyre kelhetnek a nagy riválisnak számító Amazonnal és a többi hasonló áruházzal. Az eBay ugyan első volt az internetes áruházak területén, és akkor gyorsan nagy sikereket tudott elérni, de mára telítődött a piac, és a vásárlók az egyszerűbb megoldásokat keresik. Az online aukciókkal nevet szerző cég ugyan folyamatosan növeli értékét, tavaly is mutatott 4,9 százalákos emelkedést, de nem tudott csatlakozni a hirtelen magas profitot termelő portálokhoz. 

Az eBay-hez tartozó kereskedők igényei rávilágítottak arra, hogy foglalkozniuk kell a mobilon zajló kereskedelemmel, és lépést kell tartaniuk az egyre erőteljesebb közösségi kereskedelem világával. Sok vásárló már szívesebben költi a pénzét az Amazonhoz hasonló webáruházakban, ahol ugyan több pénzért, de megbízhatóbb tranzakciókat bonyolíthatnak le. 

A GSI-jal kötött megállapodással az eBay egy olyan megrendelés menedzsmenthez, valamint rendelés teljesítési és szállítási rendszerhez jutott, amivel magához csábíthatja a nagy márkákat. Így ezek a cégek inkább hajlandóak lesznek az eBay felületén is értékesíteni termékeiket, fix áron. Az eBay-nek el kellet mozdulnia ebbe az új irányba, hogy részese lehessen annak a gazdasági növekedésnek amit az e-kereskedelem produkál az utóbbi időben. Azt pedig nem tudná tartani az általában használt cikkeket értékesítő kiskereskedők aukcióival.

Úgy tervezik, hogy 2011-ben még külön fogják igazgatni a két céget. Arra számítanak, hogy amennyit ezzel a beruházással most vesztenek, hiszen részvényeik ára már most csökkenni kezdett, a következő években megtérül majd.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Facebook vagy iWiW ?

További villámkérdések  Szavazás állása

Kétmilliós netbankos körkérdés

Jóval kétmillió fölött jár már az internetbanki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek száma. Megnéztük, a kutatások szerint kikről is van szó, és összevetettük az adatokat a bankoktól kapott információkkal. Kiderült, hogy az összképet erősen árnyalják az egyes bankok közti különbségek.

Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat? Kétmilliós körkérdés: kik használják az online banki szolgáltatásokat?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés