Felvásárolja az eBay a GSI Commerce-t

Szerző: digibiz

Címkék: eBay | GSI Commerce

2011.
03.30.
09:50

0 hozzászólás

Betűméret csökkentés Betűméret növelés Küldés e-mailben Cikk nyomtatása

Az eBay megveszi a GSI Commerce e-kereskedelmi és interaktív marketing szolgáltatásokkal foglalkozó céget. Ezzel 2,4 milliárd dollárt fektetnek abba hogy fejlesszék online áruházukat és fizetési szolgáltatásaikat.

A GSI-nak megvan az a kereskedelmi infrastruktúrája, amivel versenyre kelhetnek a nagy riválisnak számító Amazonnal és a többi hasonló áruházzal. Az eBay ugyan első volt az internetes áruházak területén, és akkor gyorsan nagy sikereket tudott elérni, de mára telítődött a piac, és a vásárlók az egyszerűbb megoldásokat keresik. Az online aukciókkal nevet szerző cég ugyan folyamatosan növeli értékét, tavaly is mutatott 4,9 százalákos emelkedést, de nem tudott csatlakozni a hirtelen magas profitot termelő portálokhoz. 

Az eBay-hez tartozó kereskedők igényei rávilágítottak arra, hogy foglalkozniuk kell a mobilon zajló kereskedelemmel, és lépést kell tartaniuk az egyre erőteljesebb közösségi kereskedelem világával. Sok vásárló már szívesebben költi a pénzét az Amazonhoz hasonló webáruházakban, ahol ugyan több pénzért, de megbízhatóbb tranzakciókat bonyolíthatnak le. 

A GSI-jal kötött megállapodással az eBay egy olyan megrendelés menedzsmenthez, valamint rendelés teljesítési és szállítási rendszerhez jutott, amivel magához csábíthatja a nagy márkákat. Így ezek a cégek inkább hajlandóak lesznek az eBay felületén is értékesíteni termékeiket, fix áron. Az eBay-nek el kellet mozdulnia ebbe az új irányba, hogy részese lehessen annak a gazdasági növekedésnek amit az e-kereskedelem produkál az utóbbi időben. Azt pedig nem tudná tartani az általában használt cikkeket értékesítő kiskereskedők aukcióival.

Úgy tervezik, hogy 2011-ben még külön fogják igazgatni a két céget. Arra számítanak, hogy amennyit ezzel a beruházással most vesztenek, hiszen részvényeik ára már most csökkenni kezdett, a következő években megtérül majd.
    
 HOZZÁSZÓLOK

Ossza meg véleményét a cikkel kapcsolatban!


Név:

E-mail: (Nem jelenítjük meg)

Milyen nap van ma? (pl. hétfő)

 

Legolvasottabb

Legfrissebb

Hírlevélre feliratkozás

Kindle vagy iPAD?

További villámkérdések  Szavazás állása

Okosan mérni

Ha olyasmiről hallunk, hogy valami értünk, fogyasztókért van, mindjárt elkezdődik a kutatás holmi sanda háttérérdek után. Nincs ez másként a smart meteringgel - tükörfordításban az okos méréssel - sem. A Berg Insights prognózisa szerint az okos mérési technológia térhódítása a először Ázsiában valósul meg, de 2015-ig Európában is 111 millió háztartásba jutnak el az okos mérőeszközök.

Smart metering: kinek van erre energiája? Smart metering: kinek van erre energiája?

Kövessen bennünket Kövessen bennünket facebook-on! Kövessen bennünket twitter-en! Kövesse RSS csatornánkat!

Hirdetés

Vállalkozói negyed
Friss hírek, információk, naprakész tudás, főleg vállalkozóknak

NewsAgent

Szavazás

Volt már problémája interneten vásárolt termékkel?

Szavazás állása  Szavazás állása

Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés